Gündem
  • 29.1.2020 18:41

Enkaz altındaki Azize'yi namaz alarmı kurtardı

Elazığ depreminin sembol ismi Azize Çelik'in kurtuluş öyküsünün detayları ortaya çıktı. Azize'yi sabah namazı için kurduğu alarmın kurtardığı öğrenildi.

Enkaz altındaki Azize Çelik'i yaptığı telefon konuşması ile hayata bağlayan UMKE görevlisi Emine Kuştepe de kurtama çalışmalarının sivrilen kahramanı olarak dikkat çekti.

Enkazdan 17 saat sonra kurtarılan Azize Çelik kısa süre önce tedavi gördüğü hastanede yoğun bakımdan çıkarak hayata tutundu.

Azize Çelik'in kurtuluş hikayesinin bilinmeyenlerini ise bir süredir deprem bölgesinde bulunan gazeteci Sibel Eraslan aktardı.

Eraslan "Sabah namazı alarmı: Enkazın altından..." başlığını taşıyan yazısında şu ifadelere yer verdi;

"Elazığ depreminin sembol ismi ‘’Azize’’, yoğun bakımda ama gayet iyiydi. Enkaz altında baygınken, gece yatmadan evvel sabah namazı için kurduğu telefon alarmı çalmaya başlayınca kendine gelmiş. Başından geçenleri anlayınca önce çok korkmuş, çok ağlamış, sonra telefonla ağabeyine erişmiş, ‘’abi evimiz battı, biz toprak altındayız’’ demiş. Sonra hepimiz biliyoruz, Azize’nin telefonunu takip eden kurtarma ekipleri, oradan tam 8 kişiyi çıkarttılar. Türkçe, Kürtçe ve insanca gönül diliyle konuşan acil teknisyeni Emine, iftiharımız, yüz akımız, sadece Azize’yi değil, hepimizi hayata bağladı..."

Güncellenme Tarihi : 29.1.2020 16:57

İLGİLİ HABERLER