Gündem
  • 25.8.2009 10:19

ERCİYES'TE KURT, ANKARA'DA KUZU!...

AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, devlet politikası olarak yürütülen demokratikleşme sürecini ‘ihanet’ diye niteleyen MHP lideri Bahçeli’ye sert cevap verdi: MHP artık şehit cenazelerinin olmayacağından mı rahatsız

Demokratik açılımı “ihanet” ve “Amerikan projesi” olarak niteleyen MHP’ye, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ cevap verdi. Bozdağ, Asıl Amerikan projesinin Abdullah Öcalan hakkındaki idam kararının dönemin başbakan yardımcısı Bahçeli’nin de imzasıyla infaz edilmemesi olduğunu söyledi. Bozdağ, MHP’nin çözüm isteyenleri “hain” ilan ettiğini kaydederek “MHP, terör sorununun çözümünden, akan kanın durmasından, şehit cenazelerinin bir daha olmayacağı ihtimalinin ortaya çıkmasından rahatsız mıdır” diye sordu.

Şehit cenazelerinin MHP propagandasına alet edildiğini savunan Bozdağ, “Çözüm gelirse böylesi propaganda vasıtasından mahrum kalacağı için mi telaş ediyor?” diye sordu. Bozdağ’ın konuşmasmı şöyle:

Bu milli bir proje. Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı ve MGK açıkladı. Bunlara rağmen Bahçeli’nin bunun bir Amerikan projesi olduğunu söylemesini kabul etmek mümkün değil.

Bahçeli Türk milletini ve devletini küçük görme, bir yabancı parmağı arama kompleksinden vazgeç.

TERÖRÜN ÇÖZÜLMESİNDEN RAHATSIZ MI

Ancak hayatları talimatla, dizayn siyasetiyle geçenlerin bağımsız ve milli bir proje karşısında komplekse düşmeleri kadar normal bir şey olmaz.

MHP’nin, daha sürecin başında ‘çözüm’ diyenleri hain ilan etmek suretiyle, ‘kan, gözyaşı dursun’ diyenleri ihanetle ithamıyla karşı karşıyayız.

MHP, terör sorununun çözümünden, akan kanın durmasından, şehit cenazelerinin bir daha olmayacağı ihtimalinin ortaya çıkmasından rahatsız mıdır?

Şehit cenazelerinde bindirilmiş kıtalarla kurt işareti yapmayı ve orayı bir partinin propaganda alanına dönüştürmeyi siyasetinin, hamasetinin ekseni mi kabul ediyor?

Çözüm gelirse böylesi bir propaganda vasıtasından mahrum kalacağı için mi telaş ediyor?

Yok terörün bitmesinden yanaysa, o zaman çözüm önerileri nedir? Hükümete söylemiyorsa, Türk milletine karşı sorumludur ve bunu söylemelidir.

‘KAN DURSUN’ DEMEK İHANET DEĞİL

CHP’nin görüşlerini okuyabiliyoruz ama bu süreçte MHP’nin görüşlerini, fikirlerini okuma imkanımız maalesef olamamıştır.

Kanın durmasını istemek ihanet değildir. Asıl ihanet kanın akmasını istemektir.

Şehit cenazelerinin olmamasını istemek ve bunun için çalışmak ihanet değil, şerefli vazifedir. Asıl ihanet; Üzerinde siyaset ve hamaset nutukları atılacak şehit cenazeleri gelmeyecek diye telaşa kapılmaktır.

Ayrılıkçılığın, ırkçılığın, düşmanlığın türküsünü söylemek ihanettir. Asıl ihanet, ülke menfaatleri ile parti menfaatleri karşı karşıya geldiğinde parti menfaatlerini öne almaktır.

PKK’yı ilk ve son kez Bahçeli muhatap aldı

Bugüne kadar 8 tane pişmanlık yasası çıktı. 4’ün de MHP’nin desteği var.

AK Parti 2003’te pişmanlık yasası çıkardı. MHP’nin tavrı ‘teröre prim vermek, şehit ailelerini boyununu bükmek’ şeklindeydi. Bu dürüstlük müdür?

Asıl Amerikan projesi, bölücü başının idamdan kurtulmasıydı. Bu projenin taşeronluğunu da MHP yaptı.

MHP o dönemde ‘bölücü başını idam’ propagandasıyla seçimlere girdi.

O dönemde idam kararı Başbakanlık’ta bekletildi.

İdam dosyasının yolunu kesen Bahçeli’dir. Ne mani oldu Bahçeli? Millet yalvardı mı size dosyaya Başbakanlıkta tutun diye?

Şimdi konuşuyorlar ‘PKK’yı muhatap alma’ diye. Esas PKK’yı ilk ve son defa Türkiye’de muhatap alanlar bunlardır.

Diyor ki belgenin bir kısmında; ‘genel başkanlar, hukuka saygı içinde aldıkları bu kararın terör örgütü ve yandaşı çevrelerce, milleti ve devletiyle Türkiye’nin yüksek menfaati aleyhine kullanılmak istendiğinin değerlendirilmesi halinde infaz sürecine derhal geçilmesi hususunda görüş birliğine varmışlardır...’ Ne diyor biliyor musunuz terör örgütüne; ‘sakın ha eylem yapmayın, yaparsanız bölücü başını asarız’.

Bu, terör örgütü muhatap almak değildir de nedir? Şimdi, kalkıp oradan buradan gürlüyor.

İktidarda gürlemek lazım. Erciyes’te kurt olup Ankara’da kuzu olmamak lazım. Orada uluyorsan, Ankara’da da uluyacaksın, Meclis’in çatısı altında da uluyacaksın.

Öyle yağma yok. Milletin yanında erkek ama Mecliste ürkek olacak tavrı biz hiç benimsemedik.

Bölücü başı, cezası Başbakanlıkta bekletilen tek mahkumdur. Bu ayrıcalığın, imtiyazın sebebi nedir, bu muhabbetin sebebi nedir?

1999’da terör örgütü ele başının idamının kesinleşti ve MHP bu yılda ve sonraki üç yılda iktidardaydı. Niye asmadın da bir ada tahsis edip besledin? Aradın da ip mi bulamadın? Yoksa ayağının altına sehpa mı bulamadın?

MHP mantığıyla Türkeş, PKK ile müzakere mi yaptı

MHP’nin dillendirdiği siyaset etnik milliyetçiliği esas alıyor. Hitler de milliyetçiliği bir noktaya götürdü ama kaybeden Almanya oldu.

MHP mantığıyla baktığımız zaman, 1991’de MHP, DYP ve SHP koalisyonuna güven oyu verdi, oysa güven oyu almaya sayıları yetmiyordu. SHP’de Ahmet Türk, Leyla Zana, Hatip Dicle vardı.

Genel Başkanımızın Ahmet Türk ile görüşmesini aynı mantıkla sorduğumda; MHP, PKK’yı 1991’de iktidara mı taşıdı? Verdiği oy, PKK’nın hükümet olmasına mı yaradı? Böyle bir mantık olabilir mi?

1992’de rahmetli Alparslan Türkeş, Leyla Zana’nın da içinde bulunduğu DEP heyetini kabul etti, görüştü. O zaman bu mantıkla baktığınızda; 17 sene önce MHP, PKK ile müzakere mi başlattı? Böyle hastalıklı mantıkla hangi olayı değerlendirebiliriz?

İdamı bekletme hukuka saygıdır

AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ’ın MHP’ye dönük eleştirilerine bu partiden cevap geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Öcalan’ın idamıyla ilgili “Bozdağ, tahrifatla demogoji yapıyor” diyerek “1 Aralık 1999’da, Teröristbaşı’nın AİHM’e yaptığı bireysel başvurusu neticeleninceye kadar, idam dosyasının bekletilmesi, sonra TBMM’ye sevkedilmesi kararlaştırılıyor. Söz konusu karar metninde, idam kararının bir süre ertelenmesine ilişkin AİHM’nin ihtiyati tedbir kararı değerlendiriliyor, hukuka saygı çerçevesinde, süreç tamamlandığında TBMM’ye gönderileceği vurgulanıyor. Ne var bunda” MHP Bursa Milletvekili Hamit Homriş, Bozdağ’ın ‘Kürt açılımının ateşli savunucularından biri olarak öne çıktığı’nı belirterek “Bozdağ bu fikirlerini milletvekili seçildiği Yozgat’taki vatandaşlarımıza anlatsın” dedi. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ise, “Ülkede kanın akmasını isteyen kim olabilir? AK Parti sözcüsü MHP’nin feryadının kan akma ihtimalini önlemek olduğunu anlamıyor” dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER