Gündem
  • 14.8.2020 14:43

Erdoğan 3 ülkeyi hedef aldı!.. Mısır'ı bir türlü anlamıyorum bize ayrı başkalarına ayrı konuşuyorlar

Erdoğan, BAE ile İsrail arasında yapılan anlaşmaya ilişkin olarak ise, "Dışişleri Bakanı'ma talimat verdim, Abu Dabi'yle ilişkileri askıya alma ve büyükelçimizi çekme gibi adımlar atabiliriz" şeklinde konuştu.

"SUUDİ ARABİSTAN'IN DA YANLIŞ ADIMLARI VAR"

Bu konuda ben Mısır'ı anlamakta zorlanıyorum. Mısır bir taraftan istihbarat örgüt vasıtasıyla benim istihbarat örgütüme farklı şeyler söylüyor. Burada yanlış anlamalar var diyor. İstihbarat örgütümüz onların istihbarat örgütüyle görüşmeleri sürdürüyor.

Bu süreç içinde Suudi Arabistan'dan da yanlış adımlar atılıyor. Dışişleri Bakanıma da bugün dedim. Süratle muhataplarınla konuş gerekli adımlar atılsın.

Bir konu daha var: İsrail. Filistin'e yönelik atılan adım yenilir yutulur bir adım değil.

Dışişleri Bakanıma talimatı verdik. Abu Dabi yönetimiyle diplomatik ilişkileri askıya almak bizim de büyükelçiyi geri çekmek gibi bir adım olabilir. Çünkü biz Filistin halkının yanındayız. Filistin'i yedirmedik yedirmeyeceğiz.

ABU DABİ İLE İLİŞKİLERİMİZİ ASKIYA ALABİLİRİZ

Bu süreç içinde Suudi Arabistan'dan da yanlış adımlar atılıyor. Dışişleri Bakanıma da bugün dedim. Süratle muhataplarınla konuş gerekli adımlar atılsın.Bir konu daha var: İsrail. Filistin'e yönelik atılan adım yenilir yutulur bir adım değil.Dışişleri bakanıma talimatı verdik. Abu Dabi yönetimiyle diplomatik ilişkileri askıya almak bizim de büyükelçiyi geri çekmek gibi bir adım olabilir. Çünkü biz Filistin halkının yanındayız. Filistin'i yedirmedik yedirmeyeceğiz.

"BUNDAN ÖNCE DE BİZE AYNI OPERASYONLARI DIŞARIDAN YAPTILAR"

Bundan önce de aynı operasyonları bize dışarıdan yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar. Türkiye bu konularda güçlüdür, bundan sonra da yere sağlam basmaya devam edecektir. Ekonomi yönetimimizle önümüzdeki hafta bir araya gelip, bir değerlendirme yapacağız.

OKULLARIN AÇILIŞI İLE İLGİLİ BİLİM KURULU'NUN KARARLARINA UYULACAK

Bu konuda Bilim Kurulu çalışmaları yürütüyor. Aldığı kararlara bakanlığımız uymaya devam edecek.

 

Güncellenme Tarihi : 14.8.2020 14:55

İLGİLİ HABERLER