Erdoğan açıkladı! Yerli hava savunma sistemi SİPER geliyor

3 dk okuma
Erdoğan açıkladı! Yerli hava savunma sistemi SİPER geliyor

Hızlı Özet

Bugün burada birbirinden önemli milli teknoloji geliştirme alt yapılarını ve sanayi projelerini test etmek için bir araya geldi. Bu projelerin ülkemizi kazandırılmasında emekleri geçen bütün hocalarımıza ve mühendislerimizi tebrik ediyorum. Yüksek çözünürlüklü gözlem uyduları, uydu fırlatma sistemleri konusunda gerçekten önemi neticeler alıyoruz. Hedeflerimizden biri de uydu kameraların ve büyük çaplı aynaların ülkemizde üretilmesiydi. OPMER işte bu amaçla kurulmuştur.






Başkan Erdoğan Erdoğan, "Milli Teknoloji Geliştirme Altyapı Açılış Töreni"nde Türk Savunma Sanayii ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.








Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan"Milli Teknoloji Geliştirme Altyapı Açılış Töreni"nde önemli açıklamalar yaptı.


İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından notlar;



* Bugün burada birbirinden önemli milli teknoloji geliştirme alt yapılarını ve sanayi projelerini test etmek için bir araya geldi. Bu projelerin ülkemizi kazandırılmasında emekleri geçen bütün hocalarımıza ve mühendislerimizi tebrik ediyorum. Yüksek çözünürlüklü gözlem uyduları, uydu fırlatma sistemleri konusunda gerçekten önemi neticeler alıyoruz. Hedeflerimizden biri de uydu kameraların ve büyük çaplı aynaların ülkemizde üretilmesiydi. OPMER işte bu amaçla kurulmuştur.



Başkan Erdoğan canlı yayında açıkladı! Yerli hava savunma sistemi SİPER geliyor



* Bugün burada birbirinden önemli milli teknoloji geliştirme alt yapılarını ve sanayi projelerini test etmek için bir araya geldi. Bu projelerin ülkemizi kazandırılmasında emekleri geçen bütün hocalarımıza ve mühendislerimizi tebrik ediyorum. Yüksek çözünürlüklü gözlem uyduları, uydu fırlatma sistemleri konusunda gerçekten önemi neticeler alıyoruz. Hedeflerimizden biri de uydu kameraların ve büyük çaplı aynaların ülkemizde üretilmesiydi. OPMER işte bu amaçla kurulmuştur.





"Ülkemizde ilk kez kurulan opmer dünyada sayılı laboratuvarlardan birisidir"



* Kritik tasarımların, bilgi birikimlerinin ve ödenen yüksek tutarlarının yurt içinde kalmasını sağlıyoruz. Ürünleri ölçüm ve entegrasyon faaliyetlerini de bu istasyonda yürüteceğiz. Ülkemizde ilk kez kurulan OPMER dünyada sayılı laboratuvarlardan birisidir.



* Savunma sanayinde yüzde 20'lerde olan millilik oranının bugün yüzde 65'lere çıkardık işte bu başarının arkasında açılışını yapmış olduğumuz tesis gibi sergilenen maharetler vardır.



* Ulaştığımız seviye ile yetinemeyiz. İşte bu anlayışla savunma sanayine yüzde 65 olan millilik oranını daha da yukarılara taşıyacağız. SAGE geliştirdiği yüksek silah sistemleri ile savunma sanayimize büyük katkıda bulunuyor. HABRAS da bu katkılardan biridir.



* HABRAS ın işletmee alınması ile birlikte savunmaya sanayimiz sınırlı sayuıda ülkenin sahip olduğu bir özelliğe sahip olacak. Bu kritik sistemin ülkemize v savunma sanayimize hayırlı olmasını diliyorum.



* Savunma sanayi sektörümüz bugün binden fazla şirket yanında KOBİ'lerin ve araştırma kuruluşları ile milli bir yapıya dönüşmüş durumdadır. Bu milli yapının ortaya çıkardığı ürünlerinden biride pulat aktif koruma sistemidir.





* Bu teknoloji ile silahlı kuvvetlerimiz en hayati birliklerinden olan tank birliklerimiz için hayati bir önem arz ediyor.



* Savunma sanayimizin ve yerli teknolojilerimiz başka özgün ürünü ise yüksek güçlü lazer sistemi geliştirmesi kısa adıyla ışın sistemidir. İlk denemelerde yüksek başarı sağlayan sistem önümüzdeki dönemlerde hava araçlarında ve gemilerde kullanılabilinecek.



Tarihi projenin adı açıklandı: SİPER



* Günümüzde güvenlik kavramının anlamı değiştir. Artık fiziki güvenlikle sanal güvenlikle ve yapay zekayla tahkim edilmesi şart. İşte bu teknolojik derinliklere ulaşan bir diğer ürün ise SAPAN'ı bugün hayata geçiriyoruz. Maliyetleri oldukça yüksek sesin altı katı yani hipersonik hızlara SAPAN ile yetişebileceğiz. Bu mühimmatlar kritik hedeflerin yok edilmesinde kritik öneme sahip. Biz bu kritik teknolojiyi ülkemizde üretmeyi başardık.



* Zeytin dalı operasyonu bunun en çarpıcı örneklerinden biridir. kimseye muhtaç olamadan kendi ürünlerimizde çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Geliştirdiğimiz bazı mühimmatların TSK'ya teslimini bugün gerçekleştireceğiz.



* Uzun menzilli ve bölgesel hava savunma sistemine ihtiyacımız farklı şekilde gündeme geliyor. İlk adımı bugün atıyoruz. Milli Uzun Menzilli Bölgesel Hava Savunma Sistemi'nin oluşturulmasına ilişkin çalışmalar başlatıldı. İlk teslimatları 2021 yılı sonunda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bugün ayrıca bu projemizin de ismini ilan ediyoruz. SİPER.




Bu haber 942 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Baykar ve Leonardo'dan Stratejik İş Birliği: KIZILELMA Farnborough'da Gündem Olacak
Gündem
#NATO müttefikleri#havacılık fuarı#insan-insansız takım çalışması

Baykar ve Leonardo'dan Stratejik İş Birliği: KIZILELMA Farnborough'da Gündem Olacak

Savunma sektörünün devleri Baykar ve Leonardo, İngiltere'deki Farnborough Airshow'da insanlı-insansız uçakların ortak operasyon kabiliyetlerine dair önemli duyurular yapacak. Türkiye'de Bayraktar KIZILELMA ve M-346 ile gerçekleştirilen denemelerin sonuçları paylaşılırken, Bayraktar TB3 SİHA da fuarda sergilenecek.

Habervitrini14737 Görüntüleme
Bahçeli: Kıbrıs Türklüğüne Brüksel istikamet tayin edemez
Gündem

Bahçeli: Kıbrıs Türklüğüne Brüksel istikamet tayin edemez

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 52'nci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "Kıbrıs Türklüğüne istikamet tayin edecek irade, Brüksel’de değildir! Bu irade; Türk Mukavemet Teşkilatı mücahidinin yıllarca terk etmediği mevziisinde, şehitlerimizin kanıyla sulanan Ada toprağında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kıbrıs’ta ortaya koyduğu kararlı müdahalede ve Kıbrıs Türklerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kuran kudretindedir." dedi.

Habervitrini14293 Görüntüleme
İstanbul'da şaşkına çeviren görüntü! Birçok ilçede dev çekirgeler görüldü
Gündem

İstanbul'da şaşkına çeviren görüntü! Birçok ilçede dev çekirgeler görüldü

İstanbul’un bazı ilçelerinde görülen çekirge artışı, vatandaşları endişelendirdi. Normal boyutlara kıyasla daha iri ve uzun olan çekirgelerin Balkanlar’dan geldiği tahmin edilirken, tehlikeli olmadığı düşünülüyor. Peş peşe paylaşılan görüntüler ise sosyal medyada gündem oldu.

Habervitrini11466 Görüntüleme
Haluk Levent, AHBAP'a gelen bağış parasını alkol tesisine yatırmış!
Gündem

Haluk Levent, AHBAP'a gelen bağış parasını alkol tesisine yatırmış!

Milyarlarca liralık para trafiğinin tespit edildiği AHBAP soruşturmasında MASAK raporu dosyaya eklendi. Hesabında milyarlık para trafiği bulunan tutuklu asistan Yeliz Kaya ifadesinde, Haluk Levent'in çeklere kendi yerine imza attığını ve bir alkollü içecek firmasına, ortaklık için milyonlarca lira aktardığını söyledi. Ayrıca dernek tüzel kişiliği üzerinden gıda, içecek ve konaklama sektörlerine yönelik yapılan, 'Ahbap' isminin yer aldığı alkollü içecek markası, "Ahbap Su" ve "Ahbaphane" gibi dikkat çeken marka tescil başvuruları tespit edildi.

Habervitrini12016 Görüntüleme