Gündem
  • 2.6.2014 17:06

'Erdoğan aday olursa ilk turda seçilecek'

A & G araştırma şirketi Başkanı Adil Gür ve ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu CNN TÜRK'te yayınlanan Ankara Günlüğü programında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin araştırma verilerini paylaştılar.

ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayının belli olduğunu ve Başbakan Erdoğan’ın aday olması durumunda AK Parti seçmeninin tüm oylarını alacağını ifade etti. Uslu “Muhalefet çatı adayı bulmakta zorlanıyor. Çatı aday bulunmadığı takdirde doğal olan her partinin kendi adayını göstermesi. Fakat burada da senaryo belli. CHP’nin oyu MHP’nin oyunun iki katı. Dolayısıyla ikinci tura CHP’nin adayının kalacağı belli. Ama şöyle bir tablo ortaya çıkacak. AK Parti birinci turda geçemese bile, ki bizim araştırmalarımızda her parti kendi adayını gösterdiği durumda AK Parti kendi adayını rahatlıkla seçiyor” dedi.

Sunucunun "Muhalefet partilerinin ikinci tur hesapları yanlış o zaman" sorusuna Uslu “Seçimin
ağustos aynın göbeğinde olacağını, insanların tatilde olacağını, her partinin kendi adaylarınıu gösterdiği durumda diğer partilerin zaten kazanma ümidinin olmayacağını düşünecek olursanız muhalefetin tek şansı ‘çatı aday’ konusunda uzlaşmak” şeklinde cevap verdi.

A & G araştırma şirketi Başkanı Adil Gür, AK Parti’nin adayının Recep Tayyip Erdoğan olacağını söylerken “Eğer bir çatı aday olursa yapılan halk araştırmalarına göre Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski genel başkanı olan Deniz Baykal olduğunu gördüm” dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:33

İLGİLİ HABERLER