Gündem
  • 12.7.2009 13:55

ERDOĞAN, BAHÇELİ'YE SERT ÇIKTI

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

"Biz şehirlerimizi kale gibi görmedik. Antalya aşkımız gelip geçici değil. Biz kentlerimizi asla bir kale gibi görmedik. Kimi şehirlerini kale gibi görüp şehirlerinin etrafını kale gibi duvarlarla örüp nasıl dünyaya kapattıklarınızı görüyorsunuz. Bu anlayışa rağmen AK Parti kadroları tarafından yöneltilsin yöneltilmesin şehirlerimizi büyükşehirlerimizi kalkındırmak bizim görevimiz. Şehirlerimiz için milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz"

Hangi yüzle ekonomiden bahsediyorsun

"Sayın Bhaçeli sizin iktidarınız döneminde siz devlet olarak yüzde 63 faizle devleti borçlandırmıyor muydunuz? Gecelik faizler yüzde 1500'e çıkmadı mı? Hangi yüzle çıkıp milletin karşısında ekonomiden bahsediyorsun bunu anlatır mısın?

Zaman zaman diyorlar ki "Başbakan bunları eleştirmesin", ben eleştirmiyorum, hatırlatıyorum. Unutuyoruz bunları. Bunlar aklanacak durumda değiller. 21 tane banka milleti soydu, bu bankalar fona devredildi. Bunların faturası 40 milyar dolar oldu. Bunu benim fakir, fukara vatandaşım, memurum, çiftçim ödedi. Bunların hesabını sorduk mu? Hala her taraf toz pembe mi? Duymayanlara bunları anlatalım. Zam, zam, zam diyorlar. Biz vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik. Neysi enflasyon yüzde 30. Şimdi ne oldu enflasyon? 5.7."

Uygur Türkçesi yasaklandı, sesiniz çıkmadı

"Çinli yetkililerden olayların durdurulmasını talep ediyoruz. Biz Çin'e de "One minute" dedik ama sen duymuyorsan ben ne yapayım Sayın Bahçeli. Biz olayları anında gündeme taşırız. Ama sen Başbakan Yardımcısı'yken Çin'e gittin. Çin'de Uygur Türkçesi üniversitede okutulurken sizin gittiğiniz dönemde Uygur Türkçesi yasaklandı. Sesiniz çıkmadı.

Rabia Kader 2006'da Türkiye'ye giriş yapmadı. En son 90'lı yıllarda Türkiye'ye girmiş. Milliyet gazetesi de bunun için bir haber yapmış. Yalanlaması yapıldı. İtalya'da da sordular cevap verdim. Biz buyuz. Bahçeli'yi bir kez daha tutarlı siyaset yapmaya davet ediyorum. İstismar siyaseti terk etmeye davet ediyorum. AK Parti'nin aklığını konuşacak kadar kendisini ak olmaya davet ediyorum: Deterjan bulmaya zorluk çekiyorsa biz kendisine deterjan yollarız. Deterjan arıyormuş AK Parti için. Biz sana gereken deterjanı buluruz. Uygur Türkleri bizim akrabamızdır. Hükümet olarak burada bir katliama kayıtsız kalmamız söz konusu olamaz."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:19

İLGİLİ HABERLER