Gündem
  • 30.4.2006 12:03

ERDOĞAN: BAYKAL'IN DERDİ HAVAYI BULANDIRMAK

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Terörle Mücadele Yasası ile ilgili "Bu fikri kim verdi?" şeklindeki sözlerini yanıtlayarak, "Terörle Mücadele Yasası hükümetin bir tasarısıdır, kimin değil. O kim dediğin hükümet. Ama hükümet her şeye açık, kapalı değil. Önyargımız yok" dedi.
      İsmet İnönü Spor Salonu’nda, partisinin Tekirdağ 2. Olağan İl Kongresi’ne katılan Erdoğan’ı partililer ve vatandaşlar yoğun sevgi gösterileriyle karşıladı.
      Vatandaşlara karanfil atan Erdoğan, daha sonra yaptığı konuşmada, milletin arasına nifak tohumları atmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini söyledi.
      Son günlerde yapılanları herkesin gördüğünü dile getiren Erdoğan, "İşte çıkıyor muhalefet partisi, Allah selamet versin, AK Parti’ye söylediği lafa bak; ’AK Parti, Apo’nun affını sağlayacakmış’. Buna gülerler. Bunu nasıl söylersin. Bu ne gafletane bir düşünce. Bunu anlamak mümkün değil" diye konuştu.
      Bu açıklamanın kanlarına dokunduğunu vurgulayan Erdoğan, Baykal’ın, Terörle Mücadele Yasası ile ilgili bu açıklamasını tasarı henüz meclis komisyonlarına gelmeden yaptığını söyledi.
      "Dert ne? Dert havayı bulandırmak" diyen Erdoğan, onların hep bulanık suda avlanmaya alıştığını, ama bunun netice vermeyeceğini ifade etti.
      Bir partilinin, "Bulanık suda boğ" demesi üzerine Erdoğan, gülümseyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
      "Gel katkın varsa katkını yap. İçişleri Komisyonu’nda toplantı yapılıyor. İçişleri Komisyonu’nda en ufak bir katkıları, eleştirileri olmuyor. ’Şu, bu yanlıştır’ demiyorlar. Ertesi gün genel başkanları açıklamayı yapıyor. AB Uyum Komisyonu’nda bu defa aynı ağızla konuşuyorlar. Buna rağmen arkadaşlarımıza dedik ki, ’alt komisyona gelsinler, orada düzeltelim’. Bakalım bir şey varsa, bulanık bir şey varsa, bunlar giderilsin. Eyvallah. Bizim bir şartımız, önkoşulumuz yok. Bu sadece AK Parti’nin sorumluluk meselesi değil, hepimizin ortak meselesi. Bunu beraber çözeceğiz ve en ideal kanunu çıkartalım. Bizim buradan rant elde etmek gibi bir derdimiz yok. Ama buralarda hep bir şeyler elde etmeye çalışıyor. Hani durumdan vazife çıkarmak var ya, öyle bir hasleti var sağ olsun. Herhalde aşacaktır bunları diye düşünüyorum. Hala ümidimi yitirmedim."
     
     "ÜLKEYİ GERMENİN ANLAMI YOK"-
      Başbakan Erdoğan, ülkeyi germenin anlamı bulunmadığını, yasayla ilgili bir şey varsa düzeltilebileceğini belirterek, Baykal’ın "Biz uygun hukukçularla görüştük" sözlerini eleştirdi.
      "Kimse o uygun hukukçular" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
      "Bu işi iyi bilen hukukçularını bakanıma gönderirsin, veya bakanıma telefon edersin. ’Bak şöyle böyle hukukçularım var, böyle düşünüyorlar’. Çünkü biz bunu hukukçulara hazırlatmadık zaten. Biz AK Parti olarak bu yasayı hukukçulara hazırlatmadık. Şöyle yoldan geçen birkaç kişiyi topladık; ’Gelin bize Terörle Mücadele Yasası hazırlayın’. Biz öyle yaptık. Anlamak mümkün değil. Bunun içinde akademisyeni, bürokraside ve halen siyasette olan hukukçu arkadaşlarımız var. Bunlar da bu işin mürekkebini yalamış insanlar. Sizinkiler de gelsin otursunlar, konuşsunlar. Tasarı, Adalet Komisyonu’nda konuşulup tartışılacak. Daha bitmemiş bir şey. Aman aman... Apo’yu affedecekmiş, bilmem ne olacakmış. Şimdi de diyor ki; ’Kim bu fikri verdi, onu söylesin.’ Tutmadı ya. ’Kim verdi’. Ne olacak kimin verip vermediği? Bu hükümetin bir tasarısıdır, kimin değil. O kim dediğin hükümet. Hükümet gönderdi. Ama hükümet her şeye açık, kapalı değil. Önyargımız yok. En isabetli, en ideal olan neyse onu yapalım. Çünkü bu güvenlik güçlerinin bu noktada tedirgin olmaması için gereken neyse bunu yapmalıyız. Sen tedirginlik için yolları açıyorsun. Bu yanlıştır. Varsa katkın söyle, yoksa toplumu germenin anlamı yok. Bunlar da sana yaramayacak. Onu da söyleyeyim."

(milliyet)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:29

İLGİLİ HABERLER