Gündem
  • 23.10.2005 00:06

ERDOĞAN : BEN HAPSE DÜŞTÜĞÜMDE BAROLAR BİRLİĞİ NEREDEYDİ?

İSTANBUL - Başbakan Tayyip Erdoğan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanmasının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, ''Mevcut gelişmelere beni bulaştırmaya çalışıyorlar. Boşuna uğraşmasınlar. Bu işlerin içerisinde ne ben, ne de arkadaşlarım var. Olamaz'' dedi.
     Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, '' Son günlerdeki gelişmeleri de görüyorsunuz. Son günlerde, kuvvetler ayrılığı prensibinden hareketle davranılması gereken bir ülkede, muhalefet, akıl almaz bir şekilde kendine göre baskı unsuru olmaya çalışıyor. Yıllarca bunu meslek edindiniz. Sizin zaten başka bir mesleğiniz olmadı bugüne kadar. Eğer Türkiye'de bir siyaset-hukuk ilişkisi olmuşsa, bunu en iyi başaran Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Bunu ondan daha iyi başaran olmamıştır. Ve bunu da bu işin içinde olanlar çok iyi bilir. Bunun için başka yeri aramaya gerek yok. Onun için biz bunun cemazi-yel-evvelini çok iyi biliriz. Buradan sesleniyorum; Türkiye'de yeni yeni adetler geliştiriliyor, kimse bu tür yeni adetler geliştirmeye kalkmasın''diye konuştu.
     ''Bir şiir okuyup hapse girdiğimizde Barolar Birliği neredeydi acaba? Bunların 'hak, hukuk arama' diye bir derdi yok muydu acaba? O zaman neyle meşguldu bunlar?'' diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: '' Düşünceden, fikirden yana ve cumhuriyetimizin banisi, idolü durumunda olan bir şahsın şiirini okumaktan dolayı içeri giren bir belediye başkanından dolayı acaba zerre kadar bir tedirginlik duydular mı? Duymadılar... Şu mevcut gelişmelere beni bulaştırmaya çalışıyorlar. Boşuna uğraşmasınlar. Bu işlerin içerisinde ne ben, ne de arkadaşlarım var. Olamaz. Herhalde bunların artık yapacakları birşey kalmadı.''
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:50

İLGİLİ HABERLER