Gündem
  • 8.5.2013 23:59

Erdoğan: Bizi içeriden vurdular!..

     Erdoğan, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nce, Shangri-La Bosphorus İstanbul Otel'de düzenlenen 6. İstanbul Moda Konferansı kapsamındaki "Hazır Giyim ve Perakende Ödül Töreni"nde, firma temsilcilerine ödüllerini verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Burada konuşan Erdoğan, hem mevcut sorunları aşmak, hem 2023 hedefini yakalamak amacıyla önümüzdeki yıllarda millet olarak, ülke olarak en az 10 uluslararası markayı oluşturmak zorunda olduklarını söyledi.
     Türkiye'nin ülke olarak böyle bir gücü, potansiyeli, en önemlisi de bunu başaracak, gerçekleştirecek öz güveni olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:
     "Kendimize, milletimize, sanayicimize, girişimcimize, ihracatçımıza güveniyoruz. Yatırımlarımızı, projelerimizi, planlarımızı öz güven içinde yapıyor, bölgelerimizi, şehirlerimizi bu doğrultuda kalkındırıyor, yarının, geleceğin Türkiye'sini inşa ediyoruz. Bakınız, birkaç yıldan bu yana, sizlerle birlikte İstanbulumuzu dünyadaki en önemli moda merkezlerinden biri haline getirmeyi konuşuyoruz. Bunu ben konuşmuyorum, bütün yurt dışından gelen diplomatlar, devlet adamları, hükümet başkanları, devlet başkanları, onlarla yaptığımız sohbetlerde bizzat kendileri bunu ifade ediyorlar. '10 yıl önce geldiğim İstanbul bugün farklı bir İstanbul' diyorlar. Gezdikleri alışveriş merkezleri kendilerini büyülüyor ve 'büyülendim' diyorlar. Dün yine hepinizin tanıdığı, uluslararası camiada çok etkin bir isimle bir aradaydık. O da 'Artık bana şapka çıkarmak düşüyor' diyor. Hazır giyimde ben bu hedefimizin çok uzak olmadığına, bu hedefe her zamankinden daha yakın olduğumuza inanıyorum."
     Başbakan Erdoğan, 5 Nisan'da İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve İstanbul Altın Borsası'nın güç birliğiyle oluşan Borsa İstanbul'u hizmete aldıklarını anımsatarak, şöyle devam etti:
     "Diğer yandan, 5 gün önce 3 Mayıs'ta, İstanbul'a inşa edeceğimiz uluslararası büyüklükteki 100 milyon/yıl kapasiteli havalimanımızın ihalesiyle ilgili biliyorsunuz bir yarış oldu. Burası, 10 milyar avro tutarındaki dev bir yatırım. Bunun ihalesi yapıldı. Buradan devlete ödeyecekleri kiranın ihalesinde rakam tırmandı, tırmandı, tırmandı biliyorsunuz 22 milyar 152 milyon avroya çıktı. Bunu biz 10 yıl önce konuşsaydık, deseydik ki 'Devlet, Allah kuruşu vermeden böyle bir şey yapacak', acaba buna inanır mıydık- İnanıyorum ki bunlar zaten devletin kaynak üretmedeki çeşitliliği içerisinde bile yerini alan konular değildi. Tam aksine burada devlet şimdi hem bir kar elde ediyor hem de böyle bir eseri 25 yıl süreyle çalıştırmak üzere bu firmalara, 5 tane yerli firmaya üstelik yabancı yok burada, 5 tane yerli firmamız giriyor, büyük bir öz güven var. Bu öz güvenle bu işi başarıyor ve bu ihaleyi alıyorlar. İddialılar, 2017'de de burası inşallah bitecek. 'Peki nasıl olacak bu-' diye soranlar var. Bugüne kadar olanları nasıl bitirdiysek bunu da öyle bitireceğiz. Yeter ki bizi içeriden vurmasınlar. Bakın biz içeriden vurulmasaydık şu anda 4 yıl önce biz Marmaray'ı açacaktık ama bizi içeriden vurdular, Marmaray'ı bitiremedik. Ne zaman bitecek- 29 Ekim'de bitecek. 29 Ekim'de inşallah Marmaray'ı açacağız ve Londra'yı Pekin'e bağlayacağız."
    
     -Üçüncü köprü çalışmaları-

    
     Başbakan Erdoğan, bir diğer önemli adımın da "Olmaz, yapılamaz" denilen üçüncü köprü olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "29 Mayıs'ta da onun temelini atıyoruz inşallah. Şu anda bütün sondaj çalışmaları hızla devam ediyor. Dört gidiş, dört geliş ve aynı zamanda da bu köprüde raylı sistem olacak. Yüksek hızlı trenin bağlantısını bu köprüyle ayrıca yapacağız ve daha sonra da kara tarafında da inşallah bu raylı sistem gerçekleştirilecek. Bununla da bitmiyor, bir de yine 2015'e yetişecek olan yatırımlardan en önemlisi Marmaray'ın biraz daha güneyinde iki tüp geçit yine denizin altından, boğazın altından yapılıyor. Şu anda inşaatları devam ediyor ve onu da 2015'te inşallah açacağız, oradan da otomobiller gidip gelecek."
    
     -Yaslıada ve Sivriada-

    
     Başbakan Erdoğan, Yaslıada ve yanında Sivriada'nın bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     "Bu Yaslıada'da başbakan idam ediliyor. Bu ülkede bakanlar idam ediliyor. Ve demokrasinin en önemli tokadı yediği dönemdir. Şimdi biz o Yaslıada'yı ve Sivriada'yı demokrasi ve özgürlükler adası yapıyoruz. Ve orada o adadaki binaları ele alıyoruz, onları müze haline getiriyoruz. Orada doğal yapıyı tahrip etmeden otel ve onun yanında villa türü binalar ve Sivriada'ya da bin 500 kişilik bir muhteşem kongre merkezi yapıyoruz. Her iki adayı adeta dünyada bazı böyle ilginç örnekleri vardır, yani mesela şimdi sizler bir uluslararası toplantıyı oraya kapanacaksınız orada rahatlıkla yapacaksınız. Alışverişinizi de her şeyinizi de orada yapacaksınız. Tanrıverdi ailesi orada bir yatırıma gidebilir mesela böyle bir adım atabilir."
     Kartal ve Pendik'te de artık otellerin güzel bir şekilde inşa edildiğini anlatan Erdoğan, "Katılım yüksek olursa o otellerden de istifade edilmesi suretiyle açığımızı kapatacağız ve süratle şimdi onun ihalesiyle ilgili çalışmalar başlıyor. Galataport aynı şekilde hazırlanıyor. Bütün bunlar dünya markası İstanbulumuzu dünyada çok farklı, çok daha güçlü bir yere getiriyor" diye konuştu.
    
     -İstanbul'un 2020 Olimpiyatları adaylığı-
    
     Erdoğan, 2020 Olimpiyatlarının İstanbul'da yapılması için girişimlerini ve temaslarını en üst düzeyde sürdürdüklerini anlatarak, "Bütün bunlar, Türkiye'nin, İstanbul'un itibarını artıracak, milletimizin ufkunu genişletecek yatırımlar. Bu yatırımlar başka yatırımların ön sözü, girizgahı, lokomotifi, tetikleyicisi olacak" dedi.
     Başbakan Erdoğan, İstanbul'un sadece Türkiye'nin değil, inşallah bütün dünyanın göz bebeği haline geleceğini belirterek, şöyle devam etti:
     "İstanbul, dünyanın en önemli finans merkezlerinden biri haline geldiği gibi, moda dünyasının da merkezi konumuna yükselecek. Ben şunu her zaman ifade ediyorum; Öyle hedefler vardır ki, tek başına devletin, tek başına hükümetin çaba göstermesi yetmez. İstanbul'un bir uluslararası finans merkezi olması, İstanbul'un moda ve hazır giyimin cazibe merkezi olması, takdir edersiniz ki sadece bizim çabalarımızla gerçekleşemez. Öncelikle hepimiz, tüm İstanbullular, böyle bir vizyona sahip olacağız. Bununla birlikte hepimiz, bu vizyon çerçevesinde, önümüze koyduğumuz hedefler doğrultusunda ter dökeceğiz. Sizler işte bu teri akıtan insanlarsınız. Yanınızda binlerce, on binlerce insan çalıştırıyorsunuz. Uyum içinde, koordinasyon içinde, dayanışma ve paylaşma içinde ortak hedeflere ilerleyeceğiz."
     Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'ni, ortak hedeflere ulaşma konusundaki çabalarından dolayı tebrik eden Erdoğan, sözlerine şöyle son verdi:
     "İnşallah, daha çok çalışarak, daha çok dayanışma içinde, hep birlikte hayalleri gerçeğe dönüştüreceğiz. Ben, 6. İstanbul Moda Giyim Konferansı'nın bir kez daha başarılı geçmesini diliyorum. Değerli misafirlerimize tekrar 'hoş geldiniz' diyor, Türkiye'nin tecrübeli, birikimli, usta sanayicileriyle güzel anlaşmalar yapmalarını temenni ediyorum. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneğimizin ödüle layık gördüğü başarılı iş adamlarımıza, firmalarımıza bu vesileyle çok daha başarılar diliyor, moda ve hazır giyim sektörümüzün tüm mensuplarına, tüm çalışanlarına, Türkiye'nin büyümesine verdikleri katkıdan dolayı tekrar teşekkür ediyor, bereketli, bol kazançlı günler diliyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum."
     Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Cem Negrin, Başbakan Erdoğan'a gümüş divit, Suzan Toplusoy da Emine Erdoğan'a günün anısına şal hediye etti.
    
     Muhabir: Muharrem Aksakallı
     Yayıncı: Erdal Turanlı

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:31

İLGİLİ HABERLER