Gündem
  • 31.5.2006 20:46

ERDOĞAN: ''BİZİM PARTİMİZ İNSAN EKSENLİ''

SİVAS - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''AK Parti'nin din eksenli bir parti olmadığını'' belirterek, ''Partiler birer tüzel kişiliktir. Dolayısıyla onların dini olmaz. Onların nesi olur, ilkeleri olur. Bizim partimiz insan eksenli'' dedi.
     Erdoğan, ''giydirilmek istenen gömleği, AK Partilinin giymeyeceğini'' söyledi.
     Başbakan Erdoğan, Sivas 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Sivas İl Kongresinde yaptığı konuşmada, düşünce özgürlüğü alanında yaptıkları çalışmaları anlattı. Erdoğan, özgürlüklerden geriye gitmeyi asla düşünmediklerini belirterek, ''Türkiye bir özgürlükler ülkesidir. Zaman zaman bazı şeyleri gündeme getirmek istiyorlar. Ben özellikle buradan uyarıyorum. Sakın bu oyunlara gelmeyin. Bize bir gömlek giydirme içerisine girenler var. Bu oyuna gelmeyeceksiniz'' dedi.
     Bu arada, bazı partililer ''Baykal şaşırma, sabrımızı taşırma'' şeklinde slogan atınca Erdoğan, ''Gerek yok'' diyerek şöyle devam etti:
     ''Biz muhafazakar demokratız. Bizim kimliğimiz bu. Niye muhafazakarız, çünkü biz bu milletin milli değerlerine, manevi değerlerine özellikle aile yapısına çok sadığız. Bu aile yapısının tarihte olduğu gibi güçlenerek gelişmesinden yanayız. O aileyi bozmak isteyenlere biz sıcak bakmıyoruz. Çünkü aileler güçlü olursa milletler güçlü olur. Aileler güçlü olmazsa millet de güçlü olmaz.''
     Eğitim alanındaki çalışmalarına da değinen Erdoğan, mesleki eğitime ağırlık verecek çalışmaların devam ettiğini belirtti. Erdoğan, ''Bazı ön kesmeler oluyor. Bunları mutlaka aşmak zorundayız'' diye konuştu.
     Erdoğan, seçimlerde yüzde 34.4 oy alıp parlamentoda yüzde 65 çoğunlukla iktidara geldiklerini ifade ederek, ''Zaman zaman birileri çıkıyor, 'AK Parti yüzde 25'in partisi' diyor. Ben bunu diyenlere diyorum ki 'sen neyi temsil ediyorsun?' Eğer sizin de temsil ettiğiniz bir siyasi parti varsa, sizin mantığınızdan bakıldığında herhalde siz de yüzde 12, 13'ün temsilcisisiniz'' dedi.
     ''2007 yılında yapılacak genel seçimlere AK Parti olarak hazır hale geleceğiz'' diyen Erdoğan, AK Parti'nin ''Ahmet'in Mehmet'in, Ayşe'nin, Fatma'nın değil, milletin partisi olduğunu'' kaydetti,
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER