Gündem
  • 28.11.2021 11:30

Erdoğan: Bölgemiz terörden temizlendikçe kalkınma hızlanacaktır

Erdoğan, terörle mücadelede küresel iş birliği mesajı verdi. Kıbrıs meselesine ilişkin ise Erdoğan, KKTC'nin çözüm vizyonunun desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgesel ve uluslararası meselelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, küresel iş birliğinin terörle mücadelede hayati önemde olduğunu vurguladı.

"BÖLGEMİZ TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN TEMİZLENDİKÇE..."

"Mücadelemizi terör örgütleri arasında ayrım yapmaksızın sürdürmeliyiz." diyen Erdoğan, "Bölgemiz PKK, YPG, FETÖ, DEAŞ gibi eli kanlı terör örgütlerinden temizlendikçe huzur, istikrar ve ekonomik kalkınma da hızlanacaktır." ifadesini kullandı.

KIBRIS'TA İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VURGUSU

Kıbrıs meselesine ilişkin görüşlerini paylaşan Erdoğan, iki devletli çözümün altını çizdi.

Erdoğan, "Kıbrıs meselesinde Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesi çözümün anahtarıdır. Tüm dost ve kardeş ülkelerin KKTC'nin çözüm vizyonunu ön yargısız bir şekilde değerlendirmesini istiyorum." diye konuştu.,

Türkmenistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika flaş açıklamalar... Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgesel ve uluslararası iş birliği terörle mücadelede hayati önemdedir. Mücadelemizi terör örgütleri arasında ayrım yapmaksızın sürdürmeliyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvesinde önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın açıklamaları arasında terörle mücadele, KKTC konusu, ekonomik ortaklıklar yer aldı. Erdoğan ayrıca, 'Ticaret hacmimizi 100 milyar dolar seviyesine çıkarmak için gayretlerimizi yoğunlaştırmalıyız.' ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- 5 milyondan fazla insanın hayatına mal olan salgın ekonomik, ticaret ve Turizm başta olmak üzere her alanda etkilerini sürdürüyor.

- Zirvemizin dayanışmamızın daha da güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. Şimdiye kadar aralarında 160 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa yardım ulaştırdık.

- Yerli aşımız Turkovac için acil kullanım onayına kısa süre önce başvurduk. Süreç tamamlanınca aşımızı tüm insanlığın hizmetine sunacağız.

- Ticaret hacmimizi 100 milyar dolar seviyesine çıkarmak için gayretlerimizi yoğunlaştırmalıyız.

- Bölgesel ve uluslararası iş birliği terörle mücadelede hayati önemdedir. Mücadelemizi Terör örgütleri arasında ayrım yapmaksızın sürdürmeliyiz.

- Bölgemiz PKK, YPG, FETÖ, DEAŞ gibi eli kanlı terör örgütlerinden temizlendikçe huzur, istikrar ve ekonomik kalkınma da hızlanacaktır.

- Kıbrıs meselesinde Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesi çözümün anahtarıdır.

- Tüm dost ve kardeş ülkelerin KKTC'nin çözüm vizyonunu ön yargısız bir şekilde değerlendirmesini istiyorum.

- Ticaret hacmimizi 100 milyar dolar seviyesine çıkarmak için gayretlerimizi yoğunlaştırmalıyız.

- Kardeşlerim ciddi bir insani ve ekonomik krizle karşı karıya bulunan Afganistan'da bir an evvel barış ve istikrarın tesis edilmesi önemlidir. Ortak temennimiz ve hedefimiz budur.

- Sağlık, eğitim gibi kritik sektörler dahil temel devlet yapısının ayakta tutulması çabalarını destekliyoruz. Bölgemizi tehdit edecek ciddi bir göç tehlikesinin önlenmesi için Afgan ekonomisinin ayağa kaldırılması gerekiyor.

Güncellenme Tarihi : 28.11.2021 11:48

İLGİLİ HABERLER