Gündem
  • 31.8.2009 00:01

ERDOĞAN: 'BU YOLDAN GERİYE DÖNÜŞ YOK!..'

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik açılım gerçekleştiğinde Türkiye'nin bir kez daha şaha kalkacağını söyledi.
Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile yeniden düzenlenen Gençlik Parkı'nın açılış törenine katıldı.
Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, yeniden düzenlenerek Ankara'nın hizmetine sunulan Gençlik Parkı'nın Ankara'ya ve Ankaralılara hayırlı olmasını diledi.
Bugün, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın milletçe, hep birlikte, tek yürek halinde büyük bir coşku ve heyecanla kutlandığını vurgulayan Erdoğan, ''Buradan, Başkentimiz Ankara'dan tüm Ankara'nın, tüm Türkiye'nin, aziz milletimizin zafer bayramını tebrik ediyorum. Bizi bu büyük zaferle gururlandıran, bize bu büyük zaferle istiklalimizi ve istikbalimizi armağan eden Türk Silahlı Kuvvetleri'ni de tebrik ediyor Gazi Mustafa Kemal'i, silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum'' diye konuştu.

-''BU MİLLETİN MAYASI KARDEŞLİK HAMURUYLA YOĞRULMUŞTUR''-
Başbakan Erdoğan, Kurtuluş Savaşı'nı yapan ordunun Türkiye'nin her ilinden, her köşesinden gelen askerlerden oluştuğuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Biz, onların tamamına bugün olduğu gibi 'Mehmetçik' diyoruz. O büyük ordunun, kurtuluş savaşımızı zafere götüren o kutlu ordunun askerleri içinde Hakkari'den gelen Mehmetler de vardı, Edirne'den gelen Mehmetler de vardı. Çanakkale'de nasıl tek yürek olup bu vatanı savunduysak, nasıl omuz omuza şehit düştüysek aynı şekilde Kuruluş Savaşı'nı da omuz omuza verdik, tek yürek olduk, tek millet olduk ve bu vatanı zaferle buluşturduk.
İşte onun için diyorum ki bu milletin mayası kardeşlik hamuruyla yoğrulmuştur. Bu millet binlerce yıl beraber yaşamış, Türküyle, Kürdü, Çerkezi, Lazı, Abazası, Gürcüsü, Arabı, Boşnağı, Arnavutuyla binlerce yıl boyunca bu vatanı yüceltmek için hep birlikte gayret göstermiştir. Bizim binlerce yıl içerisinde oluşmuş kardeşliğimizi bozmaya hiç kimsenin ama hiç kimsenin gücü yetmez. Bu ülkenin doğusu ile batısı arasına nifak tohumları ekmeye hiç kimsenin gücü yetmez. Bu ülkeyi bölmeye, bu ülkenin birliğini, düzenini, bütünlüğünü sarsmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Çanakkale'de bunu denediler başaramadılar. Kurtuluş Savaşımız öncesinde bunu denediler başaramadılar. Cumhuriyet tarihimiz boyunca çeşitli yöntemlerle bunu denediler, yine başaramadılar. Allah'ın izniyle bundan sonra da başaramayacaklar.''

-''TEPKİLER SON DERECE OLUMLU''-
Başbakan Erdoğan, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi bugün de milletin tek yürek halinde olduğunu belirterek, ''Gönüllerimiz bir, ideallerimiz bir. hayallerimiz, kaderimiz bir. Bugün bir kez daha bizi birbirimize düşürmeye, bizi birbirimize düşman eylemeye çalışanlara en anlamlı cevabı en yüksek sesimizle, en gür sesimizle veriyoruz: 'Bu ülkenin evlatlarını birbirine düşüremeyeceksiniz. Bizim kardeşliğimizi asla ve asla sarsamayacaksınız' diyoruz'' diye konuştu.
Yaklaşık 1 aydır ''Milli Birlik Projesi''ni başlattıklarını ve bunun üzerinde çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, 25 yıldır devam eden kardeş kavgasına artık bir son vermek, Türkiye'yi huzura ve esenliğe kavuşturmak için yeni bir adım attıklarını kaydetti.
''Son 1 ay içerisinde gördük ki doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde artık bu acının son bulmasını istiyor'' diyen Erdoğan, 780 bin kilometre kare vatan toprağı üzerinde yaşayan 71,5 milyon vatandaşın bu acı ve gözyaşının artık dinmesini istediğini dile getirdi.
Erdoğan, şöyle konuştu:
''Bakın az önce bir haber daha aldım. Ne yazık ki bir astsubayımız ve 3 uzman çavuşumuz şehit oldu. Ve ben şimdi diyorum ki biliyorum burada bugün şu açılışta beraber eğlenmeye geldiniz. Ama ben Ferhat kardeşime de söylüyorum, rica ediyorum biz onların manevi huzurunda, onların manevi hatırasına saygıyla bu akşam biz bu toplantımızı bu şekilde herhalde noktalarsak çok daha isabetli olacaktır. 81 vilayetimizin tamamı huzur istiyor. Ben kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin 'başı sağ olsun' diyorum. Biz şehitlerimizle, gazilerimizle buralara geldik. Bundan sonra da yine o şehitlik rütbesini yakalamaya, oraya doğru koşmaya hazır olan bizim binlerce, on binlerce, yüz binlerce evladımızın olduğuna inanıyorum.
Sivil toplum örgütlerimiz, akademisyenlerimiz, medyamız, üniversitelerimiz, bilim adamlarımız, sanatçılarımız, derneklerimiz, vakıflarımız hep birlikte sağ olsun bu sürece katkı veriyorlar. Annelerin göz yaşı dinsin istiyorlar. Her yerden, her kesimden olumlu tepkiler alıyoruz. Toplumun her kesiminde Türkiye'yi aydınlığa, refaha, huzura kavuşturmak için büyük bir arzu, büyük bir heyecan, coşku olduğunu görüyorum. Herkes, 'bu acı bir an önce bitsin' diyor.''
Başbakan Erdoğan, son 7 yıl içerisinde Türkiye'nin dış politikada nereden nereye geldiğini aziz milletin bildiğini söyledi.
Erdoğan, ''Bugün dünyanın her yerinde Türkiye konuşuluyor. Türkiye'nin onurlu duruşu, sağlam duruşu, tutarlı duruşu konuşuluyor'' dedi.
Erdoğan, şunları kaydetti:
''Buradan, Gençlik Parkı'ndan, Ankara'dan tüm Türkiye'ye sesleniyorum: Demokratik açılımı gerçekleştirdiğimiz zaman Türkiye bir kez daha şaha kalkacak. Terör sorununu çözdüğümüz zaman, Türkiye bir kez daha şaha kalkacak. Milli birlik projemizi uygulamaya koyunca artık Türkiye'yi altını çizerek ifade ediyorum hiç kimse tutamayacak. Türkiye huzur, istikrar, refah içinde geleceğe yürüyecek. Türkiye'nin ekonomisi daha güçlenecek. Türkiye'nin demokrasisi daha da güçlenecek. Türkiye güçlenecek. Aziz milletimiz güçlenecek. Artık bu yoldan geriye dönüş yok. Bedeli ne olursa olsun bu süreci tamamlayacak, bu kardeşlik projesini, bu milli birlik projesini tamama erdireceğiz.''

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:27

İLGİLİ HABERLER