Gündem
  • 31.3.2006 18:14

ERDOĞAN: ''BUNLARIN HEDEFİ, TÜRKİYE'DİR''

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bunların hedefi, daha da ileri gidiyorum, Türkiye'dir. Biz ülkemizin üniter yapısını, bu üniter yapısı üzerinde kimseye ameliyat müsaadesi vermeyiz, bunu da böyle bilmeleri lazım'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Bilkent Otel'de düzenlenen partisinin İl Başkanları Toplantısı'nın açılışında şöyle konuştu:
     ''Bunu teşhis ettiğimiz zaman bunların oyunlarını da bozmuş olacaksınız. Çünkü artık kendilerine bir muhatap bulamayacaklardır. Ben bunun için ısrarla diyorum ki; terörün, şiddetin karanlık propagandasına kulaklarınızı, gözlerinizi de gönüllerinizi de lütfen kapalı tutun. Bunu sadece il başkanlarına, kadın, gençlik kolları başkanlarına değil, şu anda ekranları başında bizi izleyen tüm milletimizden bunu özellikle rica ediyorum. Bunu görsel ve yazılı medyamızdan da istiyorum. Özellikle tekrar rica ediyorum. Görsel medyada açıyorsunuz ki aynı şeyler dakikalarca döndürülerek veriliyor. Siz Allah aşkına kimin propagandasını yapıyorsunuz? Ben bir Başbakan olarak valimle görüştüğüm zaman bunun ne olduğunu biliyorum. Ama vatandaş bunun ne olduğunu bilemez.''
     Yazılı ve görsel medyayı daha duyarlı olmaya davet eden Erdoğan, ''Bunu birlikte yapmaya mecburuz. Bunu beraber yürütürsek, o zaman terörizmin varlık sebebi ortadan kalkacaktır'' dedi.
     Erdoğan, yurt dışında olmaları konusunda yapılan eleştirilerle ilgili olarak da, ''Şu anda Diyarbakır'da, Batman'da, Siirt'te gerek İçişleri Bakanım, gerek Tarım ve Köyişleri Bakanım, gerek milletvekilleri arkadaşlarımın tamamıyla beraber oradalar. Sürekli olarak valilerimizle irtibat halindeyiz. Sudan'dan da valilerimizle, bakanlarımızla görüşüyordum. Bunların hepsi kontrolümüz altında, takip ediliyor. Atılması gereken adımlar buna göre atılıyor. Hiçbirisi kontrol dışında değildir'' diye konuştu.
     Başbakan Erdoğan, annelere, babalara ve tüm vatandaşlara şöyle seslendi:
     ''Çocuklarını sokaklara dökenler veya çocuklarının terör örgütleri tarafından kullanılmasına fırsat verenler, yarın ağlamanız boş yere olacaktır. Güvenlik güçlerimiz çocuk da olsa, kadın da olsa kim olursa olsun terörün maşası haline gelmişse gerekli müdahale ne ise bunu yapacaktır.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:38

İLGİLİ HABERLER