Gündem
  • 19.10.2008 00:31

ERDOĞAN : BUNLARIN YÜZÜNÜ SEÇİMDEN SEÇİME GÖRÜRSÜNÜZ

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin istikrarından, huzurundan ve güven ortamından rahatsız olanların bulunduğunu belirterek, "Türkiye'nin büyük yürüyüşünü asla durduramayacak, asla sekteye uğratamayacaklar" dedi.
Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde geldiği Kahramanmaraş'ta Arsan Center'da onuruna verilen akşam yemeğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Son günlerde artan terör olaylarına da değinen Erdoğan, "Kahramanmaraş geçtiğimiz hafta 3 şehit verdi. Şehitlerimizle millet olarak çok büyük gurur duyuyoruz. Onlar yüksek mertebeye, şehadet mertebesine uzandılar. Onların hatırasına ebediyen hürmet gösterecek, bize emanet ettikleri bu vatanı muhafaza edecek ve daha
ileri noktalara taşımak noktasında en küçük bir zaafa dahi müsamaha göstermeyeceğiz" diye konuştu.
Yapılan saldırıların kardeşliğe, huzura, dirliğe ve bütünlüğe yönelik olduğunun altını çizen Başbakan Erdoğan, "Bu saldırılar kalkınan, ilerleyen, üreten Türkiye'ye yöneliktir. Bu saldırılar bizim kararlılığımıza, azmimize, cesaretimize asla gölge düşürmeyecek, tam tersine bizi daha kararlı, daha cesur ve daha azimli hale getirecektir" dedi.
6 yıllık iktidarları döneminde güneyden kuzeye, doğudan batıya ayrım gözetmeksizin tüm bölgeleri ele aldıklarını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çünkü İstanbul'da ne varsa Kahramanmaraş'ta da o olsun istiyoruz. Ankara'da ne varsa Edirne'de, Hakkari'de o olsun istiyoruz. İşte bunların rahatsızlıkları bu. Bütün mecraların suya, yola kavuşmasından rahatsızlar. Yoksulların gözetip gözetilmesinden, işsizliğin azaltılmasından, özel sektör yatırımlarının artmasından rahatsızlar. Güneydoğu Anadolu Projesi'nden, Doğu Anadolu Projesi'nden, Konya Ovası Projesi'nden rahatsızlar. Kardeşlik bağlarımızın güçlenmesinden rahatsızlar. Kürt, Türk, Laz, Çerkez,
Boşnak, Zaza gibi etnik kökenlerin farklılık unsuru değil bir zenginlik unsuru olarak ortaya çıkmasından rahatsızlar. İstikrardan rahatsızlar, huzurdan rahatsızlar, huzur ortamından, güven ortamından rahatsızlar. Türkiye'nin büyük yürüyüşünü asla durduramayacak, asla sekteye uğratamayacaklardır."
Cumhuriyet tarihi boyunca nice hükümetlerin yapmadıklarını, yapamadıklarını, onların ihmallerini telafi etmeye çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, "Bu kadar mı? Elbette değil. Bugün Türkiye, dış politika anlamında bölgesinin ve dünyanın en dikkat çeken ülkeleri arasındaki farklı yerini alıyor. Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Ortadoğu'da krizlerin çözümü için aktif çaba harcıyoruz. İşte bunların neticesinde işte 5 yıldır müracaat ettikten sonra gayret ettiğimiz BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine 2009-2010
yılları için Türkiye birinci sıradan seçildi. Bu herhalde durup dururken olmadı" ifadelerini kullandı.

"KÜRESEL KRİZİN ETKİSİNİ MİNİMUM SEVİYEDE TUTMANIN ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ"
Bir yandan ekonomiyi dünya ligine çıkarmak için gayret gösterdiklerini, bir yanda da küresel krizin etkisini minimum seviyede tutmanın çabası içerisinde bulunduklarını anlatan Erdoğan, şunları söyledi:
"Bütün bunları önümüze çıkarılan engellere rağmen yapıyoruz. Ankara'da önümüze ne engeller çıkarıldığını hepiniz çok yakından takip ediyorsunuz. Dikkat edin yüzlerini seçimden seçime görürsünüz. Gelip kapınızı çalmazlar. Derdinizi sormazlar. Halinizi hatırınızı sormazlar. Şu Kahramanmaraş'ın sorunu nedir, meselesi nedir bilmezler. Ankara'dan çıkmamayı marifet sayar, bir de önümüze engeller çıkarmaya çalışırlar. Bunlara asla aldırmadık ve aldırmayacağız."
AK Parti iktidarının gerçekleştirdiği ekonomik gelişmeden de bahseden Erdoğan, "Türkiye'nin 2002 yılındaki halini hepiniz biliyorsunuz. Türkiye bir gecede milyarlarca dolarlık varlığını kaybetti. Hatırlayın, yüzde 7 bin 500 faizin olduğu o geceyi unutmayın. Ve 21 bankanın fona devredildiği günleri unutmayın. Hamdolsun Türkiye bugünleri geride bıraktı. Şimdi küresel ekonomik kriz ABD'de başlayınca, Avrupa'ya sıçrayınca birileri çığırtkanlığa başladı bize de ne zaman gelecek diye. Yani birisi kalkıp ta
biz tedbirlerimizi alıyoruz diyeceği yerde ya da şunu şunu yaparsak daha iyi olur diyeceği yerde biz bundan etkilenirsek AK Parti iktidarını nasıl çökertiriz, bunun gayreti içindeler. Boşuna uğraşmayın, çökertemeyeceksiniz. Çünkü yere sağlam basıyoruz. Hamdolsun Türkiye ekonomisi bu dalgalanmaya direniyor ve direnmeye de devam edecek. Yapılan bütün olumsuz açıklamalara, estirilen tüm karamsar rüzgarlara rağmen inşallah biz bu dalgalanmayı da en az etkiyle aşacağız. Türkiye'yi, Türkiye ekonomisinin ulaştığı
seviyeyi bilmeyenler, anlamayanlar bir panik havası estirmeye devam ediyorlar" şeklinde konuştu.

"ÜLKEMİZİN PARASININ KİŞİLİK BULMASINI SAĞLADIK"
Erdoğan, "Bakın 6 tane sıfır bizim paramızda var mıydı? Evet vardı. Biz ülkemizin parasının kişilik bulmasını sağladık. O zaman ne diyorlardı enflasyon çıkacak, patlayacak, şöyle olacak böyle olacak. Ne oldu patladı mı enflasyon. Çatladı çatladı. Enflasyonda arzuladığımız hedefe ulaşamadık ama yıl sonu itibarıyla yüzde 10'larda olacak" dedi.
"Güven ortamına kastedenlere fırsat vermeyin" çağrısında da bulunan Erdoğan, "Halkı aldatmanın anlamı yok. Aldatan olmayın, aldanan da olmayın. Güveni baltalayanları tarih hiç affetmeyecektir. Bunu böyle biliniz. İstikrarımıza gölge düşürenleri tarih hiç affetmeyecektir. Yoksa milli meselelerde el ele versek, dayanışma içerisine olsak Allah'ın izniyle aşamayacağımız engel, ulaşamayacağımız hedef yoktur. Bunu böyle bilin" diye konuştu.
Yemeğe Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri, bürokratlar, iş adamları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Geceyi Kahramanmaraş'ta geçirecek olan Başbakan Erdoğan, pazar günü partisinin Kahramanmaraş Merkez İlçe Kongresi'ne katıldıktan sonra toplu açılış töreninde halka hitap edecek.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:16

İLGİLİ HABERLER