Gündem
  • 15.8.2009 16:38

ERDOĞAN BÜYÜKADA'DA AZINLIK CEMAATLERİNİN LİDERLERİ İLE BİRARAYA GELDİ

HAKKI ÖZ
İSTANBUL (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki 5 bakanla ile birlikte Büyükada'daki Anadolu Kulübü'nde düzenlenen yemekli toplantıda azınlık cemaatlerinin liderleri ile bir araya geldi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Devlet Bakanı Faruk Çelik ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte özel bir tekne ile saat 14.00 sıralarında Büyükada'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Fener Rum Patrikhanesi avukatı ve toplantının organizatörü Kezban Hatemi karşıladı. İskelede çocuklara oyuncak dağıtan Erdoğan, çevredeki vatandaşlara da selam verip, sohbet etti. Başbakan
Erdoğan'a ulaşmak isteyen bir kişi ise korumalar tarafından uzaklaştırıldı. Erdoğan daha sonra yürüyerek Anadolu Kulübü'ne ulaştı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen yemekli toplantıya Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ermeni Cemati Lideri Baş Piskopos Aram Ateşyan, İstanbul ve Ankara Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Filüksinos Yusuf Çetin ve Adalar Rum Cemaat Lideri Vasil Lamopulas'ın da aralarında bulunduğu Türkiye'deki Ermeni, Rum, Musevi ve Süryani cemaati temsilcileri katıldı. 160 kişinin
davetli olduğu öğrenilen toplantıda, azınlıkların sorunlarının ele alınacağı belirtildi. Toplantıda İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu da hazır bulunuyor.
Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP'li Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, "Adalar'da Ernmeni, Rum, Süryani, Türk, Kürt her ilden, her etnik kökenden insanlarımız dostça ve kardeşçe yaşıyorlar. Geçmişte de bu böyle olmuş. Buraya yapılan ziyaret herkes için çok anlamlı ve önemli diye düşünüyorum" dedi.
Öte yandan, yemekli toplantının düzenlendiği Anadolu Kulübü ve çevresinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:45

İLGİLİ HABERLER