Gündem
  • 26.2.2020 12:14

Erdoğan : CHP'nin HDP ile ortaklığı ittifak değil ihanettir

Başkan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında partililere hitap etti. Gündemdeki son dakika gelişmelerine ve önümüzdeki sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan’ın dikkat çeken açıklamaları oldu. Ayrıca doğum günü nedeniyle Başkan Erdoğan’a tıklım tıklım olan AK Parti Grubunda bir de sürpriz yapıldı.

AK Partililer Başkan Erdoğan'ı uzun süre ayakta alkışladı. Erdoğan "Karşımızda hastalıklı bir zihniyet var" dediği CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için "Türkiye, tarihinin en kritik mücadelesini verirken sürekli milletini ve devletini tahkir eden bir kişi ülkesine değil, düşmanlarına hizmet ediyor demektir" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü gerçekleşen AK Parti grup toplantısı bu hafta da Başkan Erdoğan'ın dün Azerbaycan ziyareti nedeniyle aynı şekilde çarşambaya alınmıştı. Başkan Erdoğan partisinin grubuna 66. Yaş gününde hitap etti. Hitabına Azerbaycan ziyareti ve yüksek düzeyli işbirliği anlaşmaları hakkında bilgi vererek başlayan Erdoğan Bakü ile ilişkilerin her geçen gün daha da güçlendiğini belirtti. Son dakika gelişmeleri ve gündemdeki konuların dışında bundan sonrası için izlenecek yola ilişkin de önemli açıklamalar yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti grubundaki hitabı sürüyor.

İşte Erdoğan'ın son dakika açıklamalarından öne çıkanlar;

Aziz milletim, değerli milletvekili arkadaşlarım, sevgili gençler, hanımefendiler, beyefendiler sizleri hasretle muhabbetle selamlıyorum.

Özellikle hazırlanan bu sürpriz gerçekten çok kısa da olsa benim için çok çok duyguluydu. İşte bu klipte izlediniz. Kitap, su, simit... Bunlar çocukluk yıllarımın en önemli başlıklarıydı.

Grup toplantımızın hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Bu vesileyle dün başlayan 3 ayları ile Regaib gecesini şimdiden tebrik ediyorum. Bu metin AK Parti grubundan Sabah.com.tr editörleri tarafından canlı olarak aktarılmıştır. Bu gecelerin hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum.

İLK KIBLEMİZE SALDIRILAR SÜRÜYOR

Zulmün adeta arşa çıktığı süreçten geçiyoruz. İlk kıblemiz Kudüs'e pervasız saldırılar giderek artıyor. İşte bu yüzden Rabbimizden bu gecelerin hatırına birliğimizi, kardeşliğimizi, mücadele gücümüzü arttırmasını diliyorum. Gelmiş geçmiş tüm peygamberlerin görevi iyiliği emretmek, kötülükten nehyetmektir. Hepimiz bu ilkeyle yaşamalıyız. Rabbim hepimize bunu nasip etsin diyorum. Çevremizde tek bir garip tek bir ihtiyaç sahibi varsa bu mübarek ayları hakkı ile değerlendirmiş olmayız.

DEPREM HER FIRSATTA KENDİNİ BİZE HATIRLATIYOR! BU SÜRECİ ADIM ADIM YÜRÜTMEK MECBURİYETİNDEYİZ

Deprem her an kendini bize hatırlatıyor. Son olarak Van'da yaşanan depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor milletimize baş sağlığı diliyorum. Son asırda yaşanan depremler ve kayıplara baktığımızda ne yazık ki bilim insanlarının uyarılarına yeterince kulak vermediğimiz görülüyor.

300 BİN KONUT İLE 1 MİLYON 500 BİN KONUTU DÖNÜŞTÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Acil müdahale gerekenler öncelikte olmak üzere Devlet - millet ele ele bu dönüşümü adım adım gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bilim insanları yeni depremler beklendiğinin haberini veriyor. Hedefimiz 300 bin yeni konut inşa ederek önümüzdeki 5 yılda 1 milyon 500 bin konutu dönüştürmektir. Bu metin AK Parti grubundan Sabah.com.tr editörleri tarafından canlı yayın deşifresi ile aktarılmıştır.

ELAZIĞ VE MALATYA'DA YIL SONU TESLİM EDİLECEK KONUTLARIN İNŞASINA BAŞLANDI

Elazığ - Malatya depreminin ardından hasar tespiti çalışmaları 12 günde tamamlandı. Buna göre Elazığ'da yıkık 263 bina, ağır hasarlı 7698 bina tespit edildi. Bu binalarda toplamda 19 bin 821 bağımsız birim bulundu. Netice itibarıyla Elazığ ve Malatya'da yıl sonunda teslim edilecek şekilde konutların inşasına başlandı.

1 YIL İÇİNDE 23 BİN 612 KONUT

Hedefimiz 1 yıl içinde 23 bin 612 konutun tamamını bitirip vatandaşlarımıza teslim etmektir. Bu binalar okullar, parklar vs tam teşekkül biçiminde yapılıp teslim edilecek.

DEPREME KARŞI DEVLET MİLLET EL ELE ÇALIŞMALI

Elbette devlet olarak vatandaşımızın yanında olacağız. Ancak gerekli tespit ve dönüştürme için devlet ve milletin birlikte çalışması gerekiyor.

KARŞIMIZDA HASTALIKLI BİR CHP ZİHNİYETİ VAR

Açık konuşmak gerekirse karşımızda hatalıklı bir zihniyet var. Önce yargıdan, adaletten bahsedip ardından yargıya, adalet kurumlarına, savcılarımıza her türlü hakareti yapan zihniyet başka nasıl ifade edilir?

SENDE HİÇ VİCDAN YOK MU?

Türkiye, tarihinin en kritik mücadelesini verirken sürekli milletini ve devletini tahkir eden bir kişi ülkesine değil, düşmanlarına hizmet ediyor demektir.

GÖRMÜYOR MUSUN?

İnsanda vicdan olacak önce. Sen görmüyor musun? Kış günü ayakları çıplak ölmemek için sığınacak yer arayan çocukları ya? Nasıl kaçtıklarını görmüyor musun? Esad için kalmış "İdlib'de adam kendini savunuyor" diyor. Bunu söleyerek kahraman askerlerimizin mücadelesini inkar eden biri asla bu milletin evladı olamaz. Oradaki insanları katil Esad'ın insafına mı bırakacağız? Bana kalkmış Esad'la görüş diyor. Sen daha Esad'ı görmeden ben onunla görüşüyordum zaten. Bunda insaf diye bir şey yok.

alkmışlar AK Parti'yi AP'de Türkiye düşmanlarına şikayet ediyorlar. Bu kadar alçalmak olabilir mi?

GAZİ MUSTAFA KEMAL'İN TRABLUS'TA NE İŞİ VARDI? HABERİN VAR MI?

Atatürk'ün partisiyiz diyor. Ondan da haberi yok. Gazi Mustafa Kemal'in Trablus'ta ne işi vardı? Biz tarihimizle geleceğe yürüyen bir partiyiz? Biz bu zihniyeti tanırız. Türk milleti Çanakkale'de 7 düvele karşı mücadele ederken emperyalistlerin borazanlığını yapanlar vardı.

CHP'yi milletimize, başındaki zatı da hekimlere havale ediyorum.

BU İTTİFAK DEĞİL İHANET

Elbette siyasette ittifaklar vardır. Meşrudur. Meşru olmayan bunu gizli biçimde yapmaktır. Özellikle de ucu terör örgütlerine çıkan ittifaklar yapmak, elinde silah olanlar yapılan ittifak ittifak değil ihanettir. Bunun dünyanın neresine giderseniz gidin demokrasilerde yeri yoktur. Siz de takip ettiniz. Bölücü örgütün siyasi uzantısının Eş başkanı çıktı artık bu ittifakı aleni yapmak gerektiğini söyledi ve CHP'ye çağrı yaptı.

BELEDİYELERİ TERÖRE PEŞKEŞ ÇEKERSENİZ BEDELİNİ ÖDERSİNİZ

Bugün CHP'nin aldığı belediyelerde bölücü örgüt tarafından belirlenen isimlerin görev aldığını gördük. Terör örgütüyle böyle gizli saklı bir yol yürürsen gün gelir senden bunun bedelini isterler. Bu bedel kimi zaman siyasi ihanet, kimi zaman kendini inkar olur. Milletin size hizmet umuduyla teslim ettiği belediyeleri terör örgütüne peşkeş çekerseniz milletimiz size bunu ödetir. Güvenlik güçlerimiz canhıraş mcüadele ederken terör örgütlerinin kadrolarına teslim olanlar için yolu sonu görünmüştür.

 Bunu yapanlar "Suriye'de ne işimiz var" da der. "Libya'da ne yapıyoruz" da der. Bunların diğer hezeyanlarına da şaşırmamak lazım. Bize düşen bunların bu ihanetlerini tespit ve takip edip milletimize göstermektir. Milletimizin hizmet merkezleri olması gereken yerlerin terör örgütüne teslim edilmesine asla izin vermeyeceğiz.

 

 

Güncellenme Tarihi : 26.2.2020 12:23

İLGİLİ HABERLER