Gündem
  • 24.8.2019 23:55

Erdoğan : Cumhur ittifakı 15 Temmuz gecesi meydanlarda kuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de AK Parti il teşkilat yemeğinde yaptığı açıklamada "Dönem fedakarlık, uzlaşma dönemidir. Basiret ve ferasetle davranma dönemidir. Dönem siyasi ayrılıkları bir tarafa bırakarak asgari müşterekler etrafında bir araya gelme dönemidir." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Altını çizerek ifade etmek isterim ki 'önce millet, önce memleket' diyen herkesle çalışmaya hazırız. Mesele vatansa gerisi teferruattır." dedi.

Erdoğan, AK Parti Rize İl Başkanlığının düzenlediği yemekte konuştu.

Teşkilat mensuplarıyla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Erdoğan, yemeği düzenleyen İl Başkanlığına, İl Başkanı ve ekibine teşekkür etti. 
Bugün açılışı yapılan eserlerin bir kez daha hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, hizmetlerin şehre kazandırılmasında emeği geçenleri kutladı.

31 Mart seçimlerinde AK Parti ve Cumhur İttifakı'na verdikleri güçlü destek için tüm hemşehrilerine şükranlarını sunan Erdoğan, "Rize, daha önceki tüm seçimlerde olduğu gibi yine bizi yalnız bırakmadı. Belediye Başkanlığında yüzde 74 gibi rekor bir oyla Rizeli kardeşlerim bir kez daha iradesine, geleceğine, şehrine sahip çıktı. Ahde vefaları, kadirşinaslıkları için her bir Rizeli hemşehrime buradan teşekkürü bir borç biliyorum. Bilhassa bu tarihi başarıda çok büyük emeği, alın teri olduğunu bildiğim siz teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Seçimlerden önce MHP'nin Rize'de belediye başkan adayını çekerek, AK Parti'nin adayını destekleme kararı aldığını, Cumhur İttifakı olarak, MHP ile diğer pek çok ilde olduğu gibi Rize'de de dayanışma içinde hareket ettiklerini anımsatan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 15 Temmuz ihanetinin ardından 7 Ağustos'ta Yenikapı'da başlattıkları yakın iş birliğini, 31 Mart seçimlerinde çok daha ileri taşıdıklarını anlattı.

Erdoğan, içeriden ve dışarıdan gelen nifak girişimlerine rağmen Yenikapı ruhunu diri tutmayı başardıklarını ifade ederek, "Bu süreçte sadece saldırıları savuşturmadık, aynı zamanda siyasi tarihimizin en köklü reformlarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne de yine MHP ile birlikte imza attık. CHP, bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarına koltuk değnekliği yaparken biz milli iradenin önündeki engelleri kaldırdık. CHP'nin başındaki zat, kontrollü darbe iftirasıyla milletin zaferine leke sürerken biz devletimizi FETÖ'cü alçakların elinden kurtardık." diye konuştu.

FETÖ virüsünün toplum ve devlet bünyesinden temizlenmesinde MHP ile iş birliğinin önemli payı bulunduğunu belirten Erdoğan, "15 Temmuz gecesi meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı, aradan geçen süre zarfında Türkiye'nin bekasının, Türk demokrasisinin, milletimizin istikbal ve istiklalinin garantörü olmuştur. Türkiye ortak paydasının şekillendirdiği bu güzel birlikteliği inşallah daha da güçlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 25.8.2019 00:01

İLGİLİ HABERLER