Ekonomi
  • 23.1.2008 14:41

ERDOĞAN’DAN ESNAF VE SANATKARA KREDİLE MÜJDESİ

Başbakan Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nu (TESK)  ziyaret etti. TESK Başkanı Bendevi Palandöken’i makamında ziyaret eden Erdoğan, daha sonra genişletilmiş yönetim kurulu toplantısına katıldı. Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümetinin esnaf kredileri noktasında çok ciddi adımlar attığını söyledi. 2002 yılında Halk Bankası’ndan 63 bin esnafın toplam 1 milyon YTL kredi kullandığını hatırlatan Erdoğan, 2007 yılında ise 339 bin esnafa toplam 2 milyar 635 milyon YTL kredi kullandırıldığını bildirdi. 2002 yılında yüzde 47 faiz ile kredi alındığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, şimdi ise yüzde 13 faizle kredi alınabildiğini ifade etti. "Bizim en önemli zenginliklerimizden biri esnafımızdır, sanatkarımızdır, küçük ve orta ölçekli işletmelerimizdir" diyen Erdoğan, bu kesimin sıkıntılarına, sorunlarına, dertlerine çözüm bulmak için neler yapılabileceği konusunu hep tartıştıklarını dile getirdi.
     
     ESNAF VE SANATKARLARA MÜJDELER
      Yaptığı konuşmada, Türkiye Halk Bankası’nın esnaf ve sanatkarlara kredi vermek ve KOBİ’lere destek sağlamak amacıyla kurulduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, ancak bu bankanın AK Parti Hükümetinden önceki dönemde asli vazifesini yerine getiremediğini ifade etti.
      Bankanın her yıl görev zararı verdiğini ve devlet hazinesine ağır yük olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Neredeyse, ’Siz bize para verin de ayakta kalalım’ diyecek hale gelmişti" dedi. Erdoğan, Halk Bankası’nın bugün ise hem asli vazifesini yerine getirdiğini hem de esnaf ve sanatkarların kara gün dostu olarak önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi.
      Erdoğan, şunları kaydetti:
      "Esnaf ve sanatkarlara sağlanan Halkbank kredilerini arttırıyoruz. Bu kapsamda kredi limitlerinin yükseltilmesi, vade uzatımı ve faiz indirimi gibi destekler artık cazip hale getirilecek.
      Esnaf ve sanatkarların üzerindeki vergi ve istihdam yüklerinin kademeli olarak azaltılmasına yönelik çalışmalarımız da devam ediyor.
      Esnaf ve sanatkarımızın bürokratik işlemlerinin azaltılması için 62 sayılı yasada değişiklik yapılması çalışmalarına da devam ediyoruz.
      İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz.
      Bu yıl içinde uzun bir aradan sonra ’Esnaf ve sanatkar şurası’ düzenliyoruz. Burada da sorunlarınızın ve çözüm yollarının ayrıntılı şekilde tartışılacağı, çözüm yollarının uygulayamaya konulacağı bir platformu inşallah oluşturmuş olacağız."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:11

İLGİLİ HABERLER