Gündem
  • 26.2.2016 23:54

Erdoğan’dan ’Hocalı’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hocalı katliamının 24. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, "Ermenistan birliklerinin 24 yıl önce 26 Şubat 1992’de Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrine düzenledikleri saldırıda 613 Azerbaycan vatandaşı, çocuk, kadın, yaşlı ayrımı gözetilmeden zalimce katledilmiştir. Türkiye olarak Hocalı’daki bu insanlık dışı katliamın acısını her zaman yüreğimizde hissediyor, Azerbaycanlı kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz. Hocalı katliamı, tüm insanlığın dersler çıkartması, yaşanan trajediye ilişkin bir vicdan muhasebesi yapması gereken önemli bir olaydır" ifadesini kullandı.

"Vicdanlarımızda en ağır cezaya mahkum ettiğimiz bu katliama, uluslararası toplumun da gereken duyarlılığı göstermesini bekliyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"Azerbaycan topraklarının beşte biri halen Ermenistan’ın işgali altındadır. Bir milyonu aşkın Azerbaycanlı kardeşimiz yerlerinden edilmiş durumdadır. Ermenistan’ın çeyrek asra yakın bir süredir işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi yönündeki çağrımızı, bu vesileyle bir kez daha tekrarlıyoruz. Her zaman olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de, bu haklı davada Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Hocalı katliamında hayatını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailelerine ve tüm Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz."

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER