Gündem
  • 25.9.2021 18:39

Erdoğan, Darülaceze Açılış Töreni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde üniversite öğrencilerinin üzerinden çirkin bir kampanya yürütüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ve Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni’ne katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, son dönemde gündemde olan yurt tartışmalarına değindi.

"HAYATINIZ YALAN"

Yurt kapasitelerini hiçbir dönemde olmadığı kadarıyla tırmandıran, neredeyse 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahip olan bir iktidar olduklarını söyleyen Erdoğan, "Son günlerde üniversite öğrencileriyle alakalı çok ciddi bir kampanya sürdürülüyor. Yurt kapasitelerini hiçbir dönemde olmadığı kadar neredeyse 1 milyona çıkaran bir iktidarız. Hiç ilgisi olamayan kişileri banklara yatırarak Türkiye'de hiç yurt yokmuş gibi yalan yanlış kampanyalar sürdürülüyor. Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan. Yurtlarımız ortada, kapasiteleri ortada. Yurtlarda 2 bilemedin 3 kişilik odalarda öğrencilerimizi ağırlıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Yapay, yava ve yaşanılabilir bir anlayışla yapılmış Darülaceze tesisne katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum. Sadece Allah rızası gözetilerek yapılan bu yatırımın getirisi hayır duasıdır.

Milletimizin 'Allah devletimize zeval vermesin' demesi, bu tür müesseselere olan güvenidir. Türkiye'nin en yaygın sosyal destek projelerini hayata geçirdik. İlkemiz insanı yaşat ki devlet yaşasındır. Bu ülkede hiç kimsenin kendini sahipsiz hissetmeyeceği bir sistem kurduk.

Günde 3 kez bir yatağa bağımlı olan emanete bakacaksın. Onunla ilgileneceksin. Ülkemizi gıpta edilen bir yer haline getirdik. 40 farklı ilde 67 bine yakın yaşlımızla evinde bakım hizmeti veriyoruz.

Güncellenme Tarihi : 25.9.2021 18:44

İLGİLİ HABERLER