Gündem
  • 7.10.2006 14:47

ERDOĞAN: "DEVLETİMİZ, DEMOKRATİK, LAİK, SOSYAL, HUKUK DEVLETİ..."

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bütün incelikler devletimizin şu 4 özelliğinde yatıyor; demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti... Bu dört kavramı çok iyi kavramamız lazım. Bunların bir tanesiyle bu iş olmuyor. Bir tanesi olmadığı takdirde yapı eksik kalıyor. Bunların dördüne de ihtiyacımız var'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Maltepe Üniversitesi 2006-2007 akademik yılının açılışı nedeniyle üniversitenin Başıbüyük'teki Marmara Eğitim Köyü'nde düzenlenen törene katıldı.
     Erdoğan, burada yaptığı konuşmada demokrasiye sonuna kadar bağlı, hukuka güvenen gençlerin Türkiye'nin güvencesi olduğunu dile getirerek, bu gençlerin Türkiye'nin aydınlık geleceği olduğunu ve yarınlara umutla baktıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Bütün incelikler aslında devletimizin şu dört özelliğinde yatıyor; demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti... Bu dört kavramı çok iyi kavramamız lazım. Bunların bir tanesiyle bu iş olmuyor. Bunların bir tanesi olmadığı takdirde yapı eksik kalıyor. Bunların dördüne de ihtiyacımız var. Demokrasiye ihtiyacımız var, laikliğe ihtiyacımız var. Sosyal bir yapı olması... Bu şart. Bunun yanında hukuk devleti olması şart. Bunların dördüyle işte o mükemmel inşayı gerçekleştirmiş olacağız. Mükemmel devlet bu. Biri olmadığı takdirde bu eksik devlettir. İkisi, üçü olmazsa çok daha eksik, dördü de olmazsa zaten yok demektir.''
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:41

İLGİLİ HABERLER