Gündem
  • 11.8.2005 20:35

ERDOĞAN, DİYARBAKIR'DA KAN DAVALILARI BARIŞTIRACAK...

ADNAN ŞİMŞEK
DİYARBAKIR (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Diyarbakır'ı ziyaretinde, AK Parti'li 3 belediye başkanını kan davalılarıyla barıştıracağı iddia edildi.


Son günlerde yoğun şekilde gündeme gelen Diyarbakır'daki belediye başkanlarının kan davalarının, Başbakan Erdoğan'ın araya girmesiyle sona ereceği öne sürüldü. İddiaya göre, Çınar İlçesi Belediye Başkanı Vecdi Arzu, Hani İlçesi Belediye Başkanı Celal Kayhan ve Bağıvar Beldesi Belediye Başkanı Mahmut Akyıl, yarın Başbakan Erdoğan'ın katılacağı törende kan davalılarıyla barışacak.


Bölgedeki kan davalarının sona erdirilmesinde büyük başarı gösteren ve "Güneydoğu'nun Kofi Annan'ı" olarak lanse edilen Kasaplar Derneği Diyarbakır Şube Başkanlığı ile Liceliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı'nı yürüten Sait Şanlı ise, bölgenin kalkınması için seçilmiş olan belediye başkanlarının kan davası yüzünden, hem kendilerinin hem de bölgede yaşayan vatandaşların üzüntü içinde olduğunu dile getirdi.


Kan davalarının sona erdirilmesi için İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve AK Parti Diyarbakır milletvekillerinin desteğiyle ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla "Barış Komitesi" oluşturulduğunu belirten Şanlı, bu komitenin kan davalı belediye başkanlarının barıştırılması için büyük çaba harcadığını söyledi. Tüm ülkenin huzur ve güveni için kan davalarının son bulması gerektiğini ifade eden Şanlı, "Başbakan Erdoğan, en büyük görevini yapmıştır. Ülkenin huzur ve güveni için kan davalı başkanlarının barıştırılması amacıyla yarın düzenlenecek törene katılacak. Başbakan Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum, bizi çok mutlu etti" dedi.


Kan davalı Hani Belediye Başkanı Celal Kayhan, barıştan yana olduklarını ifade ederek, "İnşallah, bu olaylar önlenir. Biz de yarın kan davalı olduğumuz aileyle barışacağız. Umarım, Başbakan Erdoğan'ın bu güzel girişimi, diğer kan davalarının çözümüne de ön ayak olur" diye konuştu.
Çınar Belediye Başkanı Arzu'nun kan davalısı olan Çınar İlçesi'ne bağlı Öncülü Köyü Muhtarı Nedim Öztürk de, Belediye Başkanı Arzu ile barışmak istediklerini söyledi. Öztürk, böylesi bir girişimin kendilerini çok sevindirdiğini dile getirerek, bir daha bu tür olayların yaşanmasını istemediklerini sözlerine ekledi.


Sabah saatlerinde Diyarbakır'a gelecek olan Başbakan Erdoğan'ın, öğleden sonra Kaplan Düğün Salonu'nda kan davalı aileleri barıştıracağı ileri sürüldü.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:46

İLGİLİ HABERLER