Gündem
  • 3.3.2013 15:48

"Erdoğan doğrudan Atatürk'e saldıramıyor ama..."

ANKARA - Tamaylıgil, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın söylem ve eylemlerinin giderek Atatürk karşıtlığıyla beslendiğini ileri sürerek, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak kartvizit taşıyan Recep Tayyip Erdoğan, her gün biraz daha fazla bu Cumhuriyet'in kurucusuna dil uzatmaktadır. Atatürk'e öylesine bir kızgınlık ve hınçla saldırmaktadır ki ağzından çıkanı kulağı bile duymamaktadır'' ifadesini kullandı.
      Erdoğan'ın her tür milliyetçiliği ayakları altına aldığını söylerken duvara tosladıktan sonra çark etmeye çalıştığına işaret eden Tamaylıgil, şöyle devam etti:
      ''Erdoğan'ın kızgınlığı biraz da bugünün 3 Mart olmasından kaynaklanıyor. Çünkü, Recep Tayyip Erdoğan için 3 Mart bir kara gündür. Atatürk'ün başkanlığındaki TBMM bir yandan hilafeti ilga ediyor, bir yandan evkaf ve şeriye bakanlığını kaldırıyor, bir yandan da eğitim birliği yasasını çıkarıyor.
      Başbakan Erdoğan, Atatürk'ün adını duyunca küplere binmesin de ne yapsın. Atatürk ve Cumhuriyet Meclisi Erdoğan'ın hayallerini, beklentilerini yok ediyor. Bu yüzden her yıl 3 Mart yaklaşırken Başbakan'ın Atatürk'e, Atatürkçülüğe saldırısı artıyor''
      Tamaylıgil, doğrudan Atatürk'e saldıramayan Başbakan Erdoğan'ın her ağzını açtığında, her adım attığında Atatürk ile ilgili ne varsa ayaklar altına almaya çalıştığını ileri sürdü.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:33

İLGİLİ HABERLER