Gündem
  • 19.3.2009 08:46

ERDOĞAN: ''DOĞU'DA BİRLİKTE SİYASET YAPMALIYIZ''

İSTANBUL -  Erdoğan, kredi kartı faizlerinin ödenmesi konusunda muhalefet partilerinin eleştirilerine ilişkin bir soruyu yanıtlarken, şu anda Türkiye'de 25,6 milyon kredi kartı kullanıcısı bulunduğunu, bunların 1 milyon 660 bininin takibe düştüğünü belirterek şunları kaydetti:
''Takipte olanın hacmine bakıyoruz, 2,7 milyar. Burada bu insanlara sayın Baykal'ın ifade ettiği gibi 'sahtekar' ifadesini hiçbir yerde kullanmadım. Çok çirkin, ayıp. Kullanmadığım bir şeyle sen beni nasıl itham edersin? Sayın Baykal, ben sana hakaret etmeyeceğim. İnsan olduğun için saygı göstereceğim, ifadelerine değil. Yoksa ben bu ifadelerin çok daha fazlasını kullanmasını iyi bilirim. Ama bulunduğum makam, genel başkanlığım buna müsaade etmez. Çünkü biz insanı, yaratılanı yaradandan ötürü sevme anlayışı ile severiz. Ama sen, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na bu kadar rahat hakaret edebiliyorsun. Burada yasal haklarımı da kullanıyorum, kullanacağım. Bu kadar da bu işlere meydanı serbest bırakamayız. Ben hakkımı kullanırım, yargı verir vermez. Ama bunlar tarihe kayıt düşülecek. Bunu söyleyemezsin, hakkın yok. Söylemediğim bir şeyi söylemiş gibi gösteremezsin. Benim söylediğim sadece, 'Senin gelirin ne kardeşim şu, bundan fazlasını kullanma, kullanıyorsan öde, ödeyemiyorsan sonra bu duruma düşüp mağdur rolüne soyunma. Çünkü, sen mağdur değilsin.' Kredi kartı borcunu takır takır ödeyen ödeyecek, sen ödemeyeceksin, sonra burada tahakkuk eden faizi kim ödeyecek? Devlet ödeyecek. Olur mu böyle bir şey?''
Geçmişte böyle bir yasa çıkardıklarını, faizleri ödediklerini, ana paranın tahsili için bir düzenleme getirdiklerini belirten Erdoğan, ''Ama bu alışkanlık haline gelirse, o zaman biz kalkıp öbür tarafta ödemelerini yapan vatandaşın hakkını nasıl savunacağız?'' diye sordu.
Ödeyenin suçlu, ödemeyenin mağdur duruma düştüğünü, böyle bir şey olamayacağını dil getiren Erdoğan, adil olmak için gereğinin yapılması gerektiğini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:03

İLGİLİ HABERLER