Gündem
  • 28.10.2005 00:04

ERDOĞAN: ''DÖNER DÖNMEZ MALATYA'DAKİ OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM''

LONDRA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB ile fili müzakerelerin bu yıl içinde de başlayabileceğini belirterek, ''Başlamazsa 2006'nın ilk 6 ayı içerisinde Avusturya'nın başkanlığında başlayacaktır. Başlamasına engel bir hal söz konusu değildir'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, AB gayri resmi liderler zirvesine katıldığı Londra'da zirve sonrası yaptığı basın toplantısında, Türkiye'nin AB ile müzakere sürecinde şimdiye kadar 2 taramayı tamamlandığını, bayramdan sonra diğer 5 başlığın taranmasının da tamamlanmış olacağını belirterek, bu performansın önümüzdeki yıl da aynı şekilde devam edeceğini söyledi.
     Erdoğan, İngiltere Başbakanı Blair ve Almanya Başbakanı Schröder ile görüşmelerine ilişkin bir soruyu cevaplandırırken şunları söyledi:
     ''Schröder'in gerek 17 Aralık öncesi, gerek 3 Ekim öncesi çok samimi destekleri oldu. Bu desteklerle bugüne kadar geldik. Koalisyon hükümetinde de ben inanıyorum ki aynı hassasiyeti devam ettireceklerdir. Bayan Merkel ile yapmış olduğumuz görüşmede de zaten kendileri de bunu ifade ettiler. 'Bugüne kadar Almanya'nın tutumu neyse bundan sonra da devam edecektir' dediler. Buna olan inancım da tamdır. Almanya'nın tutumu, İngiltere'nin de tutumu olmuştur. Dönem Başkanlığında, özellikle müzakere sürecinin başlatılmasına yönelik ortaya koydukları performans çok açık ve net ortadadır.''
     Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üzerindeki ambargo kalkmadıkça, liman ve havalimanlarını Rum kesimine açma konusunda, ne olursa olsun olumlu bir yaklaşım içine girmeyeceğini bildirdi.
     Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedicenad'ın İsrail'e ilişkin sözleriyle ilgili olarak, ''Eğer ifadeler doğruysa bu, çok yanlış bir yaklaşım tarzıdır'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin Malatya çocuk yuvasındaki olaylara ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine, şunları söyledi:
     ''Olanları tasvip etmek asla mümkün değildir. Kesinlikle bu, insanlık suçudur. Bunların arkasında durmak asla mümkün değildir. Cezaları neyse bunu çekmelidirler, gereği neyse yapılmalıdır. Bu yavrulara bu şekilde zulmetme hakkına asla sahip değiller.''
     Erdoğan, Bakan Çubukçu'ya yönelik eleştiriler karşısında ise, hizmetin bir kişiye bağlı olmadığını söyledi. Çubukçu'nun Londra'da olduğunu, ancak Türkiye'de vekili bulunduğuna işaret eden Erdoğan, ''Nimet hanım Londra'dan beni aradı ve 'Gitmemi emrederseniz ben gideyim' dedi. Ben 'hayır' dedim. Gerek ilgili arkadaş, gerek Sağlık Bakanımız, partiden bir genel başkan yardımcısı ve bir heyet Malatya'ya gitti. Ne gerekiyorsa yapılacaktır. Biz de döner döner dönmez bu işin takipçisi olacağız'' dedi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER