Gündem
  • 17.5.2021 22:10

Erdoğan duyurdu!.. PKK'nın elebaşı Sofi Nurettin öldürüldü

Sıcak haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi: PKK'nın Suriye sorumlusu etkisiz hale getirildi..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası esnaf, çiftçi ve tüccara destek paketleri açıklarken, sıcak bir gelişmeyi de tüm Türkiye ile paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK'nın Suriye sorumlusunun MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Terörist itirafçı oldu: PKK'lıları hâlâ ABD eğitiyor! - Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Tüm Türkiye ile müjdeli haberi paylaşmak istiyorum' diyerek, PKK'nın Suriye sorumlusu Sofi Nurettin'in etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Afrin'de SDG'yi Kandil yönetiyor! İsim isim belirlendi... - Internet Haber

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

* Milli istihbarat başkanlığımız uzun süre yürüttüğü çalışmalar neticesinde yerini belirlediğini PKK'nın Suriye sorumlusu, Irak'ta gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirilmiştir.

* PKK'nın silahlı kanadını yürütmüş, daha sonra Suriye kanadının başına geçmiştir. Gara operasyonu sırasında 13 masum insanımızın şehit edilmesine emirleri verenlerden biri de budur.

* PKK-YPG'nin Irak'ta ve Suriye'de saklanan teröristlerin ele başlarını etkisiz hale getirene kadar operasyonlarımız sürecektir.

* Bu ülkeye ihanet eden, kurşun sıkan, vatanımızın bütünlüğüne tehdit oluşturan herkesin aynı akıbetin beklediğini bugün Millete Seslenişte hatırlatıyorum.

* Yürüttüğümüz kararlı mücadele sayesinde suç örgütlerinin ülkemize musallat olmasından çıkarttık.

* En büyük üzüntümüz ülkemizde hala çetelerden medet umacak kadar küçülen haysiyet fukarası kişilerin olduğunu görmektir.

* Çetelerle aynı yolda yürümesi karşısında terör örgütleri gibi suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir. Onlarla aynı çuvala girerseniz başınıza geleceklere...

* Ne yaparlarsa yapsınlar, eski Türkiye hastalıklarını hortlatma noktasında mesafe alamayacaklar.

Sofi Nurettin kod adlı teröristin fotoğrafları ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütü PKK’nın Suriye Genel Sorumlusu Sofi Nurettin kod adlı Nurettin Halef Al-Muhammed'in Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamanın ardından etkisiz hale getirilen “Sofi Nurettin” kod adlı teröristin arşiv fotoğrafları ortaya çıktı.

Sofi Nurettin kod adlı teröristin fotoğrafları ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada Gara'da 13 kişinin şehit edilmesi olayıyla ilgili talimat veren PKK'nın sözde Suriye Genel Sorumlusu “Sofi Nurettin” kod adlı terörist Nurettin Halef Al-Muhammed'in Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

2007 yılında örgütün sözde askeri kanadı HPG'nin Kandil'deki en tepe yöneticilerinden 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in yerine getirilen 'Sofi Nurettin' kod adlı Suriyeli terörist, Türkiye'de pek çok kanlı eylemin talimatını veren isim olarak biliniyor.

 

Son yıllarda bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG'de ‘Suriye Genel Sorumlusu' olarak eylemlerin talimatını veren azılı terörist, Resul Ayn yakınlarındaki El-Malikiyah kampında gizlendiği dönemde MİT mensupları tarafından takip edildiği ortaya çıkınca yerini değiştirmek zorunda kalmıştı. Suriye'deki faaliyetlerinin deşifre olmasının ardından yeniden örgütün Irak kamplarına geri dönen Sofi Nurettin kod adlı teröristin Kandil'den eylem talimatlarını verdiği belirlendi.

TSK ve MİT'in PKK/PYD'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarla iyice köşeye sıkışan örgüt elebaşlarından Suriyeli Sofi Nurettin kod adlı Nurettin Halef Al-Muhammed'in öldürüldüğü aktarıldı. Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların ardından etkisiz hale getirilen Sofi Nurettin isimli teröristin arşiv fotoğrafları ortaya çıktı.

 

Güncellenme Tarihi : 18.5.2021 01:43

İLGİLİ HABERLER