Gündem
  • 7.5.2004 20:56

ERDOĞAN: ''EGE SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNDE SÜREÇ OLUMLU DEVAM EDİYOR''

ATİNA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ege sorununun çözümü konusunda şu andaki sürecin olumlu bir şekilde devam ettiğini bildirdi.
     Erdoğan, Yunanistan ile stratejik ortaklığa hazır olduklarını, Yunanlılar'ın da hazır olduklarını ifade ettiklerini kaydetti.
     Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bir soru üzerine, Yunanistan Başbakanı Karamanlis'in Türkiye'nin AB'ye üyeliği konusunda kararlı olduğunu belirterek, bundan önceki Yunanistan yönetiminin de Türkiye'ye olumlu davrandığını söyledi. Dublin'de yeni AB üyelerinin katılım töreninde, hemen hemen bütün devlet başkanlarının Türkiye'nin AB üyeliği konusunda olumlu sinyaller verdiklerini ifade eden Erdoğan, uyum paketinin büyük bir bölümünün tamamlandığını söyledi.
     Erdoğan, uygulamadaki başarının müzakere süresi ile ilgili kararı da kesinleştireceğini dile getirdi.
     Başbakan Erdoğan, Ege sorununun Lahey'e gitmeden 2004 yılı sonuna kadar çözülüp çözülmeyeceğine ilişkin soruya, ''Şu anda teknik kadrolar çalışmayı sürdürüyor. Şu andaki süreç olumlu bir şekilde devam ediyor. Onlar çalışmalarını bitirdikten sonra bizim önümüze gelecek'' karşılığını verdi.
     Erdoğan, Batı Trakya Türkleri ile ilgili, Kopenhag kriterlerinin uygulanıp uygulanmayacağı konusunu Karamanlis ile görüşüp görüşmediği sorusunu yanıtlarken, şunları söyledi:
     ''Batı Trakya olsun, bizdeki bu işin uzantıları olsun... Hepsinde de bu sorunları çözmeye yönelik bir irade mevcut. Hep çözümden yana olacağız, çözümsüzlükten yana değiliz. Ben aynı şeyi Sayın Karamanlis'te de görüyorum.''

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:10

İLGİLİ HABERLER