Gündem
  • 28.5.2006 19:48

ERDOĞAN: ''ENFLASYONU YÜZDE 30'DAN YÜZDE 7.7'YE İNDİRDİK"

MANİSA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Göreve geldiğimizde enflasyon yüzde 30'daydı, yüzde 7.7'ye indirdik. Bunlar çok unutkandır'' dedi.
     AK Parti Manisa İl teşkilatının ikinci olağan kongresinde, ''El ele omuz omuza aydınlık yarınların Türkiye'sini kurma yolunda yürüyen bir partiyiz'' diyen Erdoğan, hükümetin 3,5 yıllık icraatlarını anlattı.
     Göreve geldiklerinde, işçi ve memurların Zorunlu Tasarruf Mevduatı Fonu'ndan alacakları olan parayı ödemeye başladıklarını belirten Başbakan Erdoğan, şu ana kadar 12,5 katrilyon lira ödeme yaptıklarını, Haziran ayı taksidiyle birlikte işçi ve memur alacaklarını bitireceklerini söyledi.
     İmar Bankası mağdurlarına şu ana kadar 6,5 katrilyon lira ödeme yaptıklarını ifade eden Erdoğan, kalan kısmıysa Ocak 2007'ye kadar ödeyeceklerini bildirdi. Göreve geldiklerinde kişi başına düşen gelirin 2 bin 500 dolar iken, şimdi 5-6 bin dolara çıktığını anlatan Erdoğan, milli gelirin 180 milyar dolardan, 361 milyar dolara yükseldiğini vurguladı.
     Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:
     ''(AK Parti, IMF ne derse onu yapıyor) diyorlar. IMF'nin doğru olan tavsiyelerini alırız. Yanlış olan tavsiyelerine hiçbir zaman (evet) demedik, demeyiz. Kaldı ki, IMF bizim düşmanımız değil. Türkiye IMF'nin 29 kurucu ülkesinden bir tanesidir. Daha önceki hükümetler yaklaşık 24 milyar dolar IMF'ye borçlanırken, biz bu borcu hamd olsun 11 milyar dolara indirdik. Yani 13 milyar dolar ödemişiz.''
     Göreve geldiklerinde SSK hastanelerinde doluluk oranının yüzde 130, devlet hastanelerindeyse yüzde 60 olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Birleştireceğiz dedik. (Olmaz öyle şey hayal) dediler. Oldu mu?.. Oldu. İşçi devlet hastanesinde, memur, sigortada tedavisini yaptırabiliyor. İş bilenin, kılıç kuşananın. Hani bunlar halkçıydı, emekçiden yanaydı? Bunların dertliyle, düşmüşle yakından alakası yok'' diye konuştu.
     3 yıldır ilköğretim okulu öğrencilerine ücretsiz kitap dağıttıklarını belirten Erdoğan, gelecek yıl bu uygulamanın süreceğini söyledi.
     Başbakan Erdoğan okula gitmeyen çocuk sayısının 700 binden 525 bine düştüğünü, okuma -yazma oranının yüzde 80'lerden yüzde 90'lara ulaştığını bildirdi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:09

İLGİLİ HABERLER