Gündem
  • 26.10.2008 19:58

ERDOĞAN: FİTNE SOKMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ

KIRIKKALE - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Biz ne kadar dayanışma içerisinde olursak, terör o kadar kan kaybedecektir, bunu böyle biliniz'' dedi.
Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış ve TOKİ Anahtar Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmaya, halk ozan Neşet Ertaş'ın, ''Dost elinden gel olmazsa varılmaz, rızasız bahçenin gülü derilmez, kalpten kalbe bir yol vardır görülmez, gönülden gönüle yol gizli gizli'' dizeleriyle başladı.
Erdoğan, Türkiye'nin tüm yörelerinde yaşayan vatandaşları aynı hislerle bağrına basan ve tüm bölgeleri aynı anda kalkındırmaya çalışan bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.
Yıllar yılı, ''batı ile doğuyu, kuzey ile güneyi birbirinden ayıran'' anlayışla hareket edildiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:
''Ülkemizin bazı bölgeleri ihmal edildi. Maalesef bölgesel milliyetçilik yapıldı. Maalesef etnik milliyetçilik yapıldı. Maalesef dinsel milliyetçilik yapıldı ve bunun bedellerini hala ödemeye devam ediyoruz. İşte şimdi bunları tamamıyla ortadan kaldırma dönemi.
Bu ülkenin demokratik hak ve özgürlüklerden en geniş manada istifade etmesini, herkesin devletine, ülkesine güçlü bir mensubiyet duygusuyla bağlanmasını istiyoruz. Peki demokratik hak ve özgürlükler noktasında ideal olanı yakaladık mı? Hayır, yakalamadık. Bakın bu kadar açık söylüyorum, hayır yakalamadık. Ancak bunun mücadelesini hep beraber veriyoruz, vereceğiz. En ideal olana er veya geç ulaşacağız. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti lafla olmaz. Bunu beraber elde edeceğiz. Bu bir mücadeledir. Bu mücadeleyi beraber kazanacağız. Er ya da geç kazanacağız. Çünkü bizim arzumuz, isteğimiz, bu ülkede, bu ülkenin hiçbir ferdinin dışlanmadığı, hor görülmediği, hor bakılmadığı bir 70 milyon.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:58

İLGİLİ HABERLER