Gündem
  • 18.10.2019 21:39

Erdoğan harita üzerinde gösterdi! Tam 12 adet kuracağız

Başkan Erdoğan, güvenli bölgede 12 yeni gözlem noktası kurmaya planladıklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'de yabancı medya temsilcilerini kabulünde konuşma yaptı. Kabulde 12 yeni gözlem noktası kurmayı planladıklarını açıklayan Erdoğan, bu bölgeleri de harita üzerinde gösterdi.

Dünyanın gözü Türkiye ile ABD arasında varılan Suriye mutabakatındayken, anlaşma ile ilgili peş peşe son dakika açıklamaları geliyor. Başkan Erdoğan, bugün mütabakat ve Suriye'deki güncel durum ile ilgili ynei açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin güvenli bölgede 12 gözlem noktası kurmayı planladığını söyleyen Başkan Erdoğan, PYD/YPGnin 750 DEAŞ'lıyı cezaevlerinden serbest bıraktığının söylendiği ve bunların içinde 195'nin yakalandığını açıkladı.

Başkan Erdoğan'ın gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar özetle şöyle:

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde yabancı medya temsilcileriyle bir araya gelerek, sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "SDG'nin komutanı verdiği röportajda, 'ABD Başkanı Trump, Suriye hükümetine yaklaşmamız konusunu anlayışla karşıladığını, desteklediğini iletti.' dedi. Bu konuyu görüştünüz mü ABD'den gelen heyetle? Bu konudaki yorumunuz nedir?" sorularına Erdoğan, şu karşılığı verdi:

"Siz herhalde hala Tayyip Erdoğan'ı tanımadınız. Tanımış olsanız, bu soruyu bana sormazsınız. Ben bir terörist başının ne söylediğiyle ilgilenmem. Ben, millet ne söyler ona bakarım. Suriye'de de Suriye halkı ne söyler, ona bakarım. O adam bir terörist başı. Dolayısıyla 'Terörist başı Sayın Trump'la şöyle görüşmüş, böyle görüşmüş...'

"Bu anlaşma ABD ile"

"Siz herhalde hala Tayyip Erdoğan'ı tanımadınız. Tanımış olsanız, bu soruyu bana sormazsınız. Ben bir terörist başının ne söylediğiyle ilgilenmem. Ben, millet ne söyler ona bakarım. Suriye'de de Suriye halkı ne söyler, ona bakarım. O adam bir terörist başı. Dolayısıyla 'Terörist başı Sayın Trump'la şöyle görüşmüş, böyle görüşmüş..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "NATO müttefiklerinizden operasyonu kınayanlar da var. Suriye rejimiyle görüşmeler yapan müttefiklerinizin gelişmelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, Türkiye'nin bir NATO ortağı olarak temel ilkeler üzerinde konuştuğunu belirterek, "Eğer NATO üyesi ülkeler temel ilkelerden sapıyorsa, bu Türkiye'nin de temel ilkelerden sapması anlamına gelmez. NATO'nun 5. maddesi vardır. Herhangi bir NATO üyesi saldırıya uğrarsa, tüm NATO ülkeleri üye ortaklarının yanında yer alır. 'Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz.' anlayışı aslında NATO'nun bir prensibidir. Bazı NATO ülkeleri bu yanlışı yapıyor. Onlar bu yanlışı yapıyor diye Türkiye de bu yanlışı yapmak durumunda değildir." diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 18.10.2019 21:40

İLGİLİ HABERLER