Gündem
  • 31.7.2014 20:54

Erdoğan, İhsanoğlu'na çok sert çıktı

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Mehmet Akif Ersoy’un mezarını ziyaret etmesine de değinen Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı seçimi için 3 aday var. Bunlardan bir tanesi CHP ve MHP’nin ortak adayı. Bunların yanına birkaç parti geldi, toplasan hepsinin oyu yüzde 1’i bulmuyor. Son günlerde daha da enteresan şeyler oldu. Bu ortak aday neyle övünüyor. ‘Benim babam Mehmet Akif’in arkadaşıydı’ diyor. Önceki gün merhum Mehmet Akif’in kabrini ziyaret etmiş. Babasını da merhum Mehmet Akif’i de şahsi hırsına alet edecek. Babası muhterem bir insandı, doğru. CHP’nin zulmü yüzünden Kahire’ye gitti. Bir defa sen babana ihanet ettin. Bu MHP'nin, CHP'nin adayı ne yaptı biliyor musunuz? Edirnekapı ziyaretinde ortaya komik bir manzara çıktı. Akif'in mezarındaki dörtlüğü okuyor. Sonra diyor ki, ey Türkiye, ey CHP, ey MHP, HDP'yi hiç katmıyorum. Diyor ki ‘bu dörtlük Çanakkale şiirleri kitabından herhalde’ diyor. Sana yazıklar olsun, senin Prof’luğuna yazıklar olsun. Ona ne diyorlarsa onu yapıyor. Sonra CHP, MHP tabanına ne diyor? Gidip ona oy vereceksiniz diyorlar. Şimdi İstiklal Marşı'nı bilmeyen birine sen oy mu vereceksin?” şeklinde konuştu.
Van’da yerel seçimlerde büyükşehir belediyesinin HDP’ye teslim ettiğini dile getiren Erdoğan, “Bir adaya Kürt olduğu için mi oy vereceksiniz? Millet olarak, insan olarak, benim menfaatlerimi koruyacak diye mi oy vereceksiniz? Her halde ikincisidir. HDP’nin Kürt kardeşlerime yönelik yaptığı ne var. Van, maalesef yerel seçimlerde büyükşehiri HDP’ye teslim etti. Bunlar hizmetle gelmiyorlar, tehditle geliyorlar. Bu tehdidi yapanlara en büyük dersi siz sandıklarda oylarınızla cevap verin. 1980’lerde Kürt kökenli kardeşimiz Nurettin Yılmaz cumhurbaşkanlığı için başvurunca, ‘bir Kürt cumhurbaşkanı mı olacak?’ diye ırkçılar ayağa kalktı. Nurettin Yılmaz’ı alıp Diyarbakır Cezaevi’nde işkence ettiler. İşte o günlerden bugünlere geldik. Şimdi HDP istediği gibi aday gösteriyor. HDP adayını dün televizyonda izledim, hanımlarla toplantı yapıyor. Sizde zerre kadar kadına saygı olsa, Diyarbakır’da anaların evlatlarını alıp zorla dağa çıkartmazdınız” dedi.
Murat Göğebakan için platformda dua da okuyan Erdoğan, “Bu sabah "Uzun Adam" şarkısını söyleyen Murat Göğebakan kardeşimiz ebedi hayata yürüdü. Rabbim mekanını cennet eylesin. İstanbul iftarında hastaneden çıktı yanımıza geldi, iftarı yaptık tekrar hastaneye döndü. Bu davaya aşıktı, yarın inşallah cuma namazından sonra Fatih Camii'nde cenaze namazı kılıp, Adana'ya uğurlayacağız. Ruhuna Fatiha” diyerek konuşmasını tamamladı.
Başbakan Erdoğan, beraberindeki Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Denizcilik Haberleşme ve Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ile Mardin’e gitmek üzere Van’dan ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:53

İLGİLİ HABERLER