Gündem
  • 30.9.2018 13:25

Erdoğan ile Numan Kurtulmuş ters düştü

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Mehmet Acet'in sunumuyla Kanal 7'de yayınlanan Başkent Kulisi programında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan ile Numan Kurtulmuş ters düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, ekonomiye yönelik "saldırıların" kaynağı konusunda ters düştü. Kurtulmuş, "ekonominin şartlarından ve makro dengeden dolayı bu noktaya gelinmedi" derken Erdoğan, geçtiğimiz aylarda "ekonomik saldırılar daha ziyade döviz gibi, faiz gibi makro dengeler üzerinden yapılıyor" açıklamasında bulunmuştu.

AKP'nin Balıkesir İl Başkanlığı'nca düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı için kente gelen AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, burada basın mensuplarıyla buluşarak gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AKP Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, basın mensuplarına yaptığı açıklamasında Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntı ile ilgili olarak ""Ne yazık ki Amerikan menşeli saldırıyla Türkiye ekonomisinde kur operasyonları başlatıldı; ama milletimiz ve devletimiz, bu operasyonları geride bırakıyor. Sağlam bir şekilde, cesaretle rasyonel olarak yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.Fakat, Numan Kurtulmuş ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomiye yönelik “saldırıların” kaynağı konusunda ters düştü.

Kurtulmuş açıklamasında "Eğer ekonominin şartlarından kaynaklanan bir kur dalgalanması olsaydıbundan endişe ederdim; ama ekonomi şartlarından kaynaklanan değil. Hiçbir makro dengeden dolayı bu noktaya gelinmedi" dedi.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu Toplantısı için gitti ABD'de Reuters'a verdiği röportajında "Brunson olayının bizim ekonomimizle bir alakası yoktur. 2008 yılında ekonomik sıkıntı yaşandığı zaman, 'Teğet geçecektir' dedim. Şu an ülkemizdeki bu ekonomik sıkıntı zannedildiği gibi abartılacak bir süreç değildir. Türkiye bunu kendi imkanlarıyla aşacaktır. Brunson'la yakından uzaktan alakası yoktur" açıklamasında bulunmuştu.

Ayrıca Erdoğan 24 Haziran seçimlerinden birkaç gün önce bir araya geldiği Çukurova Sanayici ve İşadamlarıyla buluştuğu toplantıda Numan Kurtulmuş'un tam tersi açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bize birileri provokatif eylemlerle hazırlıyor, ekonomik harp mi ilan ediyor, bize ekonomik harp ilan edene karşı bizim de gereğini yapmamız lazım. Kaderimizi, biz belirleriz. Bunu ne Hans’a, ne George’a, ne şuna, ne buna asla bırakamayız. Dikkat ederseniz ülkemize yönelik ekonomik saldırılar daha ziyade döviz gibi, faiz gibi makro dengeler üzerinden yapılıyor"

Numan Kurtulmuş, MHP ile ittifak konusunda ilk temasın sağlandığını liderlerin önümüzdeki günlerde ikili görüşmeler yapacaklarını söyledi.

İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

'AF' AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanımızın deklare ettiği şekilde biz de pozisyonumuzu koruyoruz. Aceleye getirmeden ön yargılı şekilde hareket etmeden bu konuda en uygun sonucu almamız gerekir.

'EKONOMİK DURUM'

İşin başlangıcı neresi? Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından gelen kur manipülasyonları. Çok şükür alınan tedbirlerle bir şekilde kur belli noktada baskılanmış oldu. Kur operasyonları üzerinden Türkiye'ye bazı mesajlar veriliyor ve sadece Türkiye'ye değil dünyadaki gelişmekte olan diğer ülkelere de veriliyor. 'Tarafınızı seçin' diyorlar.

'İSRAİL ALTIN VURUŞU HEDEFLİYOR'

Evanjelik bir ABD yönetimini hazır buralarda gören İsrail altın vuruşu yapmak ve kendi nihai adımlarını atmak istiyor.

'IMF ASLA GERİ DÖNMEYECEK'

Türkiye asla IMF'ye geri dönmeyecektir. Kimsenin bu lafı azına almaması gerekmektedir.

MHP İLE İTTİFAK

MHP ile ittifak konusunda ilk temas sağlandı, önümüzdeki günlerde sayın Bahçeli ile Erdoğan arasında bu konuda ikili görüşmeler yapılacak.

HABER 7

MİLLİ GAZETE

Güncellenme Tarihi : 30.9.2018 13:34

İLGİLİ HABERLER