Gündem
  • 11.12.2019 22:06

Erdoğan ile Putin telefonda görüştü

Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü

Başkan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Erdoğan, Putin görüşmesinde ikili ilişkiler ve Suriye başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, başta ikili ilişkiler ve Suriye olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede ikili ilişkiler ve başta Suriye olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

İBRAHİM KALIN GÖRÜŞMEYİ DUYURMUŞTU

Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin'in telefon görüşmesini şu ifadelerle duyurmuştu:

Pazartesi günü Cenevre'de gerçekleşecek olan Küresel Mülteciler Forumu'nda bu konuyu ele alma imkanımız olacak. BM'nin üç ana kriterine göre güvenli, gönüllü ve onurlu bir şekilde dönüş sağlanacaktır. Kimseyi zorla istemediği yere göndermek gibi bir politikamız sözkonusu değildir. Türkiye Cumhuriyeti olarak mazlumun, mağdurun, ihtiyaç sahiplerinin yanında durmaya devam edeceğiz. Külfet paylaşımı noktasında bütün paydaşların sorumluluk almasını tekrar hatırlatmak istiyoruz. Sahada YPG/PKK terör örgütleriyle endişelerimiz devam ediyor. Biraz sonra sayın Cumhurbaşkanımızın sayın Putin'le telefon görüşmesi olacak. Sayın Putin'in 8 Ocak'ta ülkemize ziyareti olacak. Suriye'de gelişmeleri yeniden ele alma imkanımız olacak.

 

Güncellenme Tarihi : 11.12.2019 21:57

İLGİLİ HABERLER