Gündem
  • 26.2.2022 16:22

Erdoğan ile Zelenskiy arasında kritik temas

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Başkan Erdoğan, daha fazla can kaybının yaşanmamasını ve Ukrayna'nın daha fazla zarar görmemesini teminen bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi ve son gelişmeler ele alındı.

Ukrayna'nın daha fazla zarar görmemesini teminen bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi ve son gelişmeler ele alındı.

Başkan Erdoğan, görüşmede, Rusya'nın saldırısında hayatını kaybeden Ukrayna vatandaşları için başsağlığı diledi, yaralananlara acil şifa temennisinde bulundu.

Başkan Erdoğan, daha fazla can kaybının yaşanmamasını ve Ukrayna'nın daha fazla zarar görmemesini teminen bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

ZELENSKİY'DEN BAŞKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy görüşme sonrası bir açıklamada bulundu. Zelenskiy, "Ukrayna halkı verilen desteği asla unutmayacak." diyerek Başkan Erdoğan'a teşekkür etti.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU DA RUSYA İLE TEMAS KURDU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

'ASKERİ OPERASYONLARI DURDURUN' ÇAĞRISI

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; görüşmede Ukrayna'daki son durum ele alındı. Bakan Çavuşoğlu, askeri gerginliğin daha da tırmanmasının kimseye faydası olmadığını vurgularken, askeri operasyonların durdurulması çağrısında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 26.2.2022 16:54

İLGİLİ HABERLER