Erdoğan’ın adaylığıyla ilgili soruya YSK'dan cevap

1 dk okuma
Erdoğan’ın adaylığıyla ilgili soruya YSK'dan cevap

Hızlı Özet

Liberal Demokrat Parti, Yüksek Seçim Kurulu'na, “Mevcut Cumhurbaşkanı üçüncü kez aday olabilir mi?” diye sordu, YSK, “Kurulun görev ve yetkileri arasında görüş bildirmek yer almıyor” yanıtını verdi.






Liberal Demokrat Parti, Yüksek Seçim Kurulu'na, “Mevcut Cumhurbaşkanı üçüncü kez aday olabilir mi?” diye sordu, YSK, “Kurulun görev ve yetkileri arasında görüş bildirmek yer almıyor” yanıtını verdi.



Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre,  LDP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kulaksız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Haziran 2022'de ‘adaylığını' açıklamasından sonra Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bir dilekçe vererek, “Erdoğan hukuken aday olabilir mi?” diye sordu. YSK, yanıtında şu görüşlere yer verdi:



“İlgili kanunda, YSK'nın görev ve yetkileri sayılmıştır. Sayılan bu görevler arasında özel nitelikli istemler konusunda görüş bildirme görev ve yükümlülüğü bulunmamaktadır. Yüksek Seçim Kurulu'nun görevleri arasında bulunmayan bir konuda görüş bildirilmesine yer olmadığına karar verilmesi gerekmiştir. Açıklanan gerekçelerle görüş bildirilmesine yer olmadığına oybirliği karar verildi.”



LDP ise cevabın tartışmaları bitirmediğine dikkat çekerek YSK'ya ikinci bir dilekçe gönderdi ve “Temennimiz, demokrasiye ve tarihe karşı taşıdığınız sorumlulukla yapacağınız belirsizliği giderecek gerçek bir açıklama ile ülkemiz kamuoyunu tereddütte yer bırakmayacak şekilde bilgilendirmenizdir” diye talepte bulundu. Kulaksız, YSK'nın konuya açıklık getirmemesi üzerine Anayasa Mahkemesi'ne de dilekçe verdi.




Bu haber 1074 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çok önemli bir kurumda büyük değişim olacak
Gündem

Çok önemli bir kurumda büyük değişim olacak

Gazeteci Sinan Burhan, sosyal medya hesabından yaptığı iddialı paylaşımla Ankara kulislerini hareketlendirdi. Siyaset ve bürokrasi gündemine bomba gibi düşen gizemli mesajında detay vermekten kaçınan Burhan,

Habervitrini12641 Görüntüleme
Erdoğan: Gelecek 50 yılı planladık çok işimiz var
Gündem

Erdoğan: Gelecek 50 yılı planladık çok işimiz var

AK Parti 25. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Gelecek 50 yılı planladık. Daha yapacak çok işimiz var. Çeyrek asırda büyük işler başardık, Türkiye’yi her alanda büyüttük" dedi.

Habervitrini10019 Görüntüleme
AK Parti’de 25. yıl coşkusu! Yeni katılanlara rozetleri Başkan Erdoğan’dan
Gündem

AK Parti’de 25. yıl coşkusu! Yeni katılanlara rozetleri Başkan Erdoğan’dan

AK Parti, 25'inci kuruluş yıl dönümünü Ankara'daki Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen büyük programla kutluyor. Programa AK Parti'ye katılan yeni milletvekilleri ve belediye başkanları da damga vururken, rozetlerini bizzat Başkan Recep Tayyip Erdoğan taktı.

Habervitrini13093 Görüntüleme
Engelli kadına cinsel saldırıda bulunan 5 cani tutuklandı
Gündem

Engelli kadına cinsel saldırıda bulunan 5 cani tutuklandı

Gaziantep’te 23 yaşındaki işitme ve konuşma engelli genç kadına yönelik gerçekleştirilen cinsel saldırı olayında adalet yerini buldu. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan geniş çaplı soruşturma kapsamında, engelli kadını hürriyetinden yoksun bırakarak toplu şekilde cinsel saldırıda bulunan 5 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece “Nitelikli Cinsel Saldırı” suçundan tutuklandı.

Habervitrini13854 Görüntüleme