Gündem
  • 22.10.2019 12:10

Erdoğan : İran'dan gelen açıklamalara ciddi manada üzüldüm

Şu ana kadar Rusya’nın bizim ABD ile mutabakatımızla ilgili yapmış olduğu açıklamalar hep olumlu ancak sayın Putin’le biz bunu da yine ayrıntılı bir şekilde masaya yatıracağız. Bu görüşmemizde inşallah arzu ettiğimiz mutabakatı da Rusya ile sağlarız.

İRAN AÇIKLAMASI

İran’dan gelen açıklamalar gerçekten bende ciddi manada üzüntüye sebep olmuştur. İran şöyle bir kısa süreli geçmişine varırsa nükleer silahlar konusunda Erdoğan’ın İran konusunda takındığı tavrı tüm dünya bilir. Ancak İran’dan bazı çatlak sesler çıkıyor. Tabi bunları başta sayın Ruhani olmak üzere susturmaları gerekirdi. Bu bütün mesai arkadaşlarımı da şahsımı da ciddi manada rahatsız etmektedir. Biz Astana süreci ile başlayan Soçi mutabakatı ile de davam eden bu süreci nasıl yöneteceğiz o zaman. Bu süreçte olanlar birbirine bu şekilde ihanet eder mi? Bu konu da ciddi manada kendilerini kınıyorum.

MACRON, MERKEL VE JOHNSON İLE GÖRÜŞME İDDİASI…

Böyle bir planlama yok. Sayın Johnson ile görüşmemizde böyle bir teklif bize iletildi. Tabi böyle bir görüşme yapılabilir ancak benim tek şartım var bu görüşme İstanbul’da ya da Gaziantep, Şanlıurfa’da yapılabilir dedim. 3-4 Aralık tarihlerinde de Londra’da NATO liderler zirvesi var orada da böyle bir görüşmeyi yapabiliriz dedik ve bu şekilde virgülü koyduk.

Güncellenme Tarihi : 22.10.2019 12:14

İLGİLİ HABERLER