Gündem
  • 13.5.2004 00:08

ERDOĞAN : ''İSRAİL - FİLİSTİN İHTİLAFINDA TERÖRLE SONUCA VARILMAZ''

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail-Filistin ihtilafında son dönemde yaşanan terör ve şiddet eylemlerinin kaygıyla izlendiğini belirterek, ''Gerek şiddetle kınadığımız terörle, gerek aşırı güç kullanımıyla barışçı bir çözüme varılamayacağı açıktır'' dedi.
     Erdoğan, Lübnan Başbakanı Refik Hariri onuruna verdiği yemek öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye ve Lübnan arasındaki ortak tarihi ve kültürel değerlere dayalı köklü geçmişe değinerek, Hariri'nin ziyaretinin ikili ilişkileri daha da ileri götürülmesine katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdi.
     Ortadoğu'daki gelişmelerin Türkiye'yi derinden etkilediğini söyleyen Erdoğan, bölge coğrafyasının yıllardır süregelen sorunlar ve çatışmalar nedeniyle, özlenen barış, istikrar ve refaha kavuşamadığını ifade etti.
     Erdoğan, İsrail-Filistin ihtilafında son dönemde yaşanan terör ve şiddet eylemlerinin kaygıyla izlendiğini belirterek, ''Kardeş Filistin ulusunun haklarının korunması ve Filistin'in uluslararası toplum içinde hak ettiği onurlu yerini alması, Türkiye'nin dış politika gündeminin ön sıralarında bulunmaktadır. Gerek şiddetle kınadığımız terörle, gerek aşırı güç kullanımıyla barışçı bir çözüme varılamayacağı açıktır'' dedi.
     Lübnan Başbakanı Refik Hariri de Türkiye'nin AB'ye girmesine destek verdiklerini, Türkiye'nin bu çerçevede ciddiyetini göstermiş olduğunu belirterek, Avrupa'nın da aynı ciddiyeti göstermesi gerektiğini söyledi.
     Türkiye'nin Arap ve İslam dünyasına yönelik izlemekte olduğu açılım siyasetinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Hariri, bu dengeli siyasetin bölgede istikrarın güçlenmesine katkıda bulunduğunu belirtti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:11

İLGİLİ HABERLER