Gündem
  • 4.3.2009 00:20

ERDOĞAN: İZMİR ŞEHİRCİLİKTE LAYIK OLDUĞU YERDE DEĞİL

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in şehircilikte layık olduğu yerde bulunmadığını söyledi. 

Erdoğan, AK Parti İzmir İl Başkanlığının Bayraklı Seçim Koordinasyon Merkezinde düzenlediği akşam yemeğine katıldı. 

Başbakan Erdoğan, yemekteki konuşmasında 29 Mart seçimlerinin ülke demokrasisi için tarihi fırsat sunduğunu ifade ederek şunları kaydetti: 

''AK Parti, hükümeti devraldığında, ülke krizler cenderesinde kıvranıyordu. Koalisyon hükümetleri nedeniyle güven ve istikrar yok olmuştu. AK Parti, milletin beklentilerine cevap oldu. Aynısı İzmir'de de olacak. İzmir şehircilikte layık olduğu yerde değil, olması gereken yerde değil. Hayvan sevgisi gibi konularda bizi damgalamalar var. Kimse bizimle hayvan sevgisi konusunda yarışamaz. Bir köşe yazarına söylediğimiz ifademizin önüne arkasına bakılırsa, onun ne için söylendiği ortaya çıkar, ama tabii birileri sağa sola çekecek. 1994'te İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda da aynı şeyi söylüyorlardı. 'Otobüslerde kadınlar ayrı yerde, erkekler ayrı yerde oturacak' deniyordu. Bugün CHP'nin yandaşı medya, o gün ne yaptı? 'Filanca yerde trenden attılar' diye haber yaptılar, alakası yok. Sonra olayın failleri ortaya çıktı. Hem iftira at, çamur at, tutmazsa iz bıraksın. İzmir'de de aynen bu mantıkla çalışıyorlar. Siz iftira siyaseti mi yapacaksınız, hizmet siyaseti mi yapacaksınız? İzmirli iftiraları mı dinleyecek, yoksa hizmeti mi alacak? Devamlı çamur atma. Peki İzmir'e proje olarak ne verdiniz? Bizim Belediye Başkan Adayımız UNIVERSIADE Koordinatörü olarak İzmir'e bir UNIVERSIADE kazandırdı. Biz Hükümet olarak özel bir yasa gerçekleştirdik, ama belediyenin elinde olsaydı, yapamazdı ve bunu sıkılmadan da satmaya kalkıyorlar.'' 

İleride EXPO'nun da alınabileceğini ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Önce bu Mavişehir'i suların altında bırakan zihniyetin ortadan çekilmesi lazım. Bu nasıl bir belediyecilik anlayışıdır ki imar, plan projeleri yapıyorsun, ama deniz seviyesi hesap edilmiyor. Zemin katlar su altında kalıyor. Ben belediyecilikten geliyorum. Gökten zembille inmedim, biliyorum. Birileri birilerine peşkeş çekiyor, olay bu kadar basit'' diye konuştu. 

AK Parti kadrolarının, yemekte anlattıklarını kapı kapı dolaşıp insanlara anlatmasını isteyen Başbakan Erdoğan, yerel seçimler öncesi ''kırmızı dosyaların değil, yerel meselelerin'' konuşulması gerektiğini dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:35

İLGİLİ HABERLER