Gündem
  • 31.7.2008 09:42

ERDOĞAN KABİNEDE DEĞİŞİKLİK YAPACAK MI?

Mahkemenin verdiği kararın ardından AKP’de kabine revizyonu ve parti yönetiminde değişiklik beklentisi arttı. Kulislerde Başbakan Erdoğan’ın kısa süre içinde bazı değişikliklere gideceği dile getirilmeye başlandı.

Anayasa Mahkemesi’nin, AKP’nin kapatılmaması yönündeki kararının ardından iktidar partisinde kabine revizyonu ve parti yönetimi değişikliği beklentisi arttı. Kulislerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kısa süre içinde kabinede bazı değişikliklere gidebileceği dile getirilmeye başlandı.
AKP kulislerinde revizyon heyecanı başlarken, birçok AKP’li, kendi aralarında yaptıkları değerlendirmelerde, kararın iyi değerlendirilmesi gerektiği üzerinde durdu. 

5-6 bakan değişebilir
Birçok milletvekili de bir kabine revizyonunun ve parti yönetiminde değişikliğin gerekliliğini vurguladı. AKP kulislerinde 5-6 bakanın değiştirilebileceği konuşulurken, Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün geçen hafta sonu yaptığı gizli görüşmede de bu konunun gündeme gelmiş olabileceği iddiaları kulislere yansıdı.

Bu çerçevede, Erdoğan’ın bazı bakanlar ile parti yönetiminden birkaç ismi “kabineye ve partiye taze kan” anlayışı çerçevesinde değiştirebileceği belirtiliyor. 

‘Demokratikleşme paketi’
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın kararı açıklarken verdiği mesajlar da AKP’de tartışma konusu oldu. AKP yönetimi, Kılıç’ın, anayasa değişikliği yapılması vurgusu üzerinde duruyor.
Söz konusu anayasa değişikliğinin sadece parti kapatmaya veya Anayasa Mahkemesi’ne yönelik olmaması, daha geniş bir demokratikleşme paketi çerçevesinde gerçekleştirilmesi kulislerde vurgulanıyor.
Bir AKP yöneticisi de bu konuda “Geniş bir demokratikleşme paketi olmalı ve yanlış anlamalara sebebiyet vermemeli” yorumunu yapıyor.

Başbakan Erdoğan kararı dinlerken Remzi Gür yanındaydı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin Anayasa Mahkemesi kararını, Başbakanlık Resmi Konutu’nda yakın arkadaşı işadamı Remzi Gür ile birlikte öğrendi. Erdoğan, kararı dinlediği sırada yanında Gür ile birlikte, Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay da yer aldı. Kılıç’ın AKP’nin kapatılmayacağını açıklamasının ardından Başbakanlık Resmi Konutu’na gelen ilk isimler Bakan Zafer Çağlayan ile Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan oldu.

Daha sonra AKP Genel Merkezi’ne geçen Erdoğan, TBMM’nin bugün tatile sokulabileceğini belirterek, “3-4 yasa var. Yetişirse yarın (bugün) tatil olabilir” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:26

İLGİLİ HABERLER