Gündem
  • 17.11.2020 14:50

Erdoğan kabineyi acil topluyor

Başkan Erdoğan Kabine'yi topluyor! Yeni corona tedbirleri açıklanacak mı?

Kabine toplantısı hakkında son dakika bilgileri geliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün yaptığı açıklamalarla tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de Koronavirüsün rekor kırarak arttığı rakamlarla gözler önüne serildi. Buna göre 15 günde yüzde 55'lik bir artış söz konusu olan Kovid-19 salgınında Bilim Kurulu toplantısında alınan tavsiye kararları Cumhurbaşkanlığı'na iletildi. Edinilen son dakika bilgisine göre Başkan Erdoğan bugün kabineyi topluyor. Koronavirüs mücadelesinde yeni tedbirlerin açıklanma olasılığı çok yüksek...

TAVSİYE KARARLARI BAŞKAN ERDOĞAN'A İLETİLDİ

Dün toplanan ve çıkışında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kritik açıklamalar yaptığı koronavirüs mücadelesine ilişkin değerlendirmede ortaya çıkan rakamlar koronavirüsün birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de rekor bir yayılım hızıyla artışa geçtiğini gösterdi. Bilim Kurulu'nda alınan tavsiye kararları bu doğrultuda Cumhurbaşkanlığı'na iletildi. Kritik değerlendirme bugün yapılacak.

"BU HIZLA GİDERSE 2 AYDA 200 BİN HASTA KAÇINILMAZ"

Koronavirüs mücadelesinde mesai yapan uzman isimler "Bu hızla giderse iki ayda en az 200 bin hasta kaçınılmaz" diyor. "Maske, mesafe ve hijyen" kurallarının belini kırdığı koronavirüsün ikinci tırmanışının önünü kesebilmek için gece yasakları da gündemde. Zira dışarıdan virüsü getiren vatandaşlar evde en az üç kişiye corona virüsü bulaştırıyor.

BAŞKAN ERDOĞAN KABİNEYİ TOPLUYOR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan birçok başlığın ele alınacağı Cumhurbaşkanlığı Kabinesini bugün topluyor. Ancak edinilen son dakika bilgisine göre Kabinenin en önemli gündem maddesi koronavirüs olacak.

Başkan Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında açıklama yapması bekleniyor.

Bilim Kurulu'ndan iletilen ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da bir sunum yapması beklenen tavsiye kararlarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde yeni ya da ek tedbirlerin konuşulması bekleniyor.

15 GÜNDE YÜZDE 55 ARTIŞ!

Koronavirüste Bakan Koca'nın açıkladığı çarpıcı tablonun detayları ise şu şekilde; Son 10 gündür beklentilerin üzerinde artan koronavirüs vakaları, artık endişe verici seviyeye ulaştı. Özellikle ağır hasta sayısındaki artış son 15 günde yüzde 55'i buldu. Bu rakam son bir ayda ise yüzde 100'ü aşarken günlük hasta sayısında da yüzde 100'e yaklaştı.

 

Koronavirüs mücadelesinde dün gelen rekor rakamlar Ankara'da kritik kararların alınma ihtimalini yükseltti. Pandemide corona virüsü vakalarındaki pozitiflik oranı dün itibarıyla en yüksek seviyeye çıktı. Hastanelerde tedavi altında tutulan ağır hasta sayısı sadece 15 günde bile yüzde 55 artış gösterdi. Bu bilgiler ışığında önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir son dakika kararıyla Bilim Kurulu'nu topladı. Ardından burada alınan tavsiye kararları Cumhurbaşkanlığı'na iletildi. Yeni tedbirlerle ilgili açıklamalar bekleniyor.

 

 

Güncellenme Tarihi : 17.11.2020 23:43

İLGİLİ HABERLER