Gündem
  • 13.5.2013 16:56

Erdoğan kaç suikast atlattı?

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, CHP’li milletvekilleri Kamer Genç ve Hüseyin Aygün’ü açıklamalarından dolayı eleştirerek “Bizim bu çarpık zihniyetli muhalefet ki, arasak daha iyisini bulamayız, onu da size itiraf edeyim. Deniz Baykal’a ‘Sahip çıkalım, iyisini bulamayız, ne yapalım edelim, kalsın CHP’nin başında’ derdim. Ama sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç beyin tabiriyle ‘Rabbim verdikçe veriyor’, Baykal gitti, daha iyisi geldi. Arasak bulamayız” dedi.

GENEL BAŞKANIMIZ 30’A YAKIN SUİKAST ATLATTI
Avrupa Günleri etkinliklerine katılmak üzere Antalya’ya gelen Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, valilik ziyaretinin ardından partisinin İl Başkanlığına geçti. Bakan Bağış’ın ziyaretine AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ve çok sayıda partili katıldı. Burada konuşan Bağış, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaların milleti tuzağa düşürme girişimi olduğunu savundu. Bu oyuna gelmeyeceklerini kaydeden Bakan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bize yapılan ilk saldırı, ilk provokasyon tuzak girişimi değil. 30’a yakın suikast girişimini atlatmış bir genel başkanımız var. Partimizi kapatmaya çalışan zihniyetle, Türkiye’nin kalkınmasını kabullenemeyen zihniyetin organik bir şekilde bağı var. Biz bugüne kadar yılmadık, tehditlere kulak asmadık, bundan sonra da kimse bizi hiçbir şekilde yıldıramaz. Biz bu yola çıkarken kefenimizle çıktık. Biz bu milletin huzurunun, refahının, muktedir olmasının hayalini kurarak bu yola çıktık. O hayallerimizden de asla geri dönmeyeceğiz.” Endülüs’ü fetheden kumandan Tarık Bin Ziyad’ın gemilerini yakması gibi kendilerinin de gemileri yaktığını hatırlatan Bağış, “Bu millet ya muktedir olacak ya muktedir olacak" dedi. Bakan Bağış’ın bu sözleri salonda büyük alkış topladı.

IMF’YE SON BORÇ ÖDENİYOR
Türkiye’nin ekonomi tarihini yazanların 14 Mayıs 2013’ü altın harflerle yazacaklarını kaydeden Bakan Bağış, “Yarın, Türkiye IMF’ye olan son taksidini ödeyerek borcunu kapatacak. Öyle az buz bir borç değil. 20 küsur milyon dolarlık bir borcu kapatıyoruz. Yüzde 2 ortağı olduğumuz IMF’ye borç verme pazarlığının müzakerelerine başlıyoruz” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ
Çözüm sürecinin ne olduğuna ilişkin muhalefet partilerinin yalan yanlış, iftira niteliğinde iddialarla milletin kafasını karıştırmaya çalıştığını ileri süren Bakan Bağış, süreçle ilgili söyleyeceklerinin herkese anlatılmasını isteyerek, çözüm sürecini şöyle özetledi: “Anayasadaki her vatandaşın eşit olduğu ibarenin uygulamaya geçmesidir. Bu ülkede mağduriyete uğramamış birey, kesim kalmadı. Çözüm süreci bu ülkedeki herkesin mağduriyetini ortadan kaldıracak.”

ARASAK MUHALEFETTEN İYİSİNİ BULAMAYIZ
Konuşmasında muhalefete ve özellikle CHP’ye yüklenerek, “Bizim bu çarpık zihniyetli muhalefet ki, arasak daha iyisini bulamayız, onu da size itiraf edeyim” diyen Bağış, şunları kaydetti:
“Deniz Baykal’a sahip çıkalım iyisini bulamayız, ne yapalım edelim, kalsın CHP’nin başında derdim. Ama Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç beyin tabiriyle ‘Rabbim verdikçe veriyor’. Baykal gitti, daha iyisi geldi. Arasak bulamayız. Somali’ye gidiyorum deyip Kenya’ya gidip gelen, genel müdürlüğünü yaptığı SSK kundaktaki torununun işlemlerini yaparken hata yapan, oy kullanmayı beceremeyen, yürüyen merdivenlere ters binen, içinde yaşadığı Kağıthane ilçesinin adını Kağıttepe zanneden. Hangi birini anlatayım. Bugün namı diğer çakma Gandi Kemal bey, Reyhanlı’ya şov yapmaya gitmiş. Ben buradan iki çağrıda bulunacağım kendisine. Sayın Kılıçdaroğlu madem Reyhanlı’ya gittin, şu Esad denen katili orada kına da, güvenini, cesaretini toparla, Suriye’de yaşanan katliamları kına da, bir parça bu milletin yüreğine su serp be. Bugüne kadar yapamadılar biliyorsunuz. Çünkü göbekten bağlılar. Gidip Esad’la kol kola girip fotoğraf çektirmeye CHP’li yöneticiler çok hevesli. Bir de diyorlar ki eskiden siz de gidiyordunuz. Biz gittiğimizde çoluk çocuk öldürmüyordu. Günde 100-150 kişi öldürüyor. Hadi Kemal bey topla cesaretini o Esad denen canavarı bugün kına. Sen kına ki arkandan Putin de, Çin de kınayabilsin. BM Güvenlik Konseyi’nde engel çıkaranlar artık o engelleri kaldırsın. Uluslararası kamuoyu Suriye’deki vahşete son versin.”

HÜSEYİN AYGÜN’E ELEŞTİRİ
Kemal Kılıçdaroğlu’na ikinci çağrısının CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile ilgili olduğunu ifade eden Bakan Egemen Bağış, sözlerine şöyle devam etti:
"O şahıs haddini iyice aşarak ‘Alevilik ayrı bir ulustur’ demiş. Ben alevi kardeşlerimin ona gerekli cevabı vereceğine inanıyorum da, kendisi de bir Alevi olan Sayın Kılıçdaroğlu önce bu milletvekiliyle ilgili ne yapacağını bir ilan etsin. Hak veriyorsa, kendisinin başka bir ulus mensubu olduğuna o da inanıyorsa bunu itiraf etsin. İnanmıyorsa bu saçmalayan vekiliyle ilgili hangi adımı atacaklar. Onu ben çok merak ediyorum. Çünkü bu artık saçmalama değil, bu bir sapkınlık noktasına geldi.”

KAMER GENÇ AĞIZ İSHALİ
Egemen Bağış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e karşı sarf ettiği sözlerle gündeme gelen bir başka CHP Milletvekili Kamer Genç’le ilgili de konuştu. Kamer Genç’in sözleri üzerine ‘tuzağa düştüğünü’ iddia ettiği Tokat milletvekillerinin ertesi gün özür dileyerek Komisyon başkanlığı görevinden istifa ettiğini hatırlatan Bakan Bağış, “O ağzı bozuk, ağız ishali hastalığına kapılmış şahsiyet hâla Meclis’i provoke etmeye devam ediyor. CHP’de de ses yok. Hiçbir yorum dahi yapmadılar. Kadıncağız, Sayın Onanç, çözüm sürecini destekledi diye, ‘Bu ülkede artık anneler ağlamasın’ dedi diye, ‘Gözyaşının rengi yok’ dedi diye kadını linç ettiler. Ama bu kadar ağır ithamlarla Meclis’in dokusunu bozan o küfürbazı hala koruyan bir CHP var. Boşuna demiyorum bunlar milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuşlar diye.”
Bakan Bağış, sürece değinerek “Çözüm süreci ile abuk subuk konuşanlara söyleyin ki, ’Çözüm süreci ile Türkiye büyür gelişir, kardeşlik duygusu ile bir ülke bölünmez, kalleşlikle bölünür. Biz onada mani olacağız."
Başbakan Erdoğan’la ABD’ye gideceklerini hatırlatan Bakan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan Erdoğan’ın ABD ziyareti tarihi bir ziyaret olacak. Yıllardır dış siyasetin içindeyim. ABD’de son 30 yılda görmediğim hummalı bir hazırlık gördüm. Bu hazırlık neden diye sorduğumda, ‘Biz sadece Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı değil biz, Küresel bir lideri ağırlamanın heyecanı içindeyiz’ dediler. İşte Türkiye’nin geldiği nokta budur.”
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:22

İLGİLİ HABERLER