Gündem
  • 30.9.2018 11:00

Erdoğan kadınları cuma ve bayram namazına davet etti

Erdoğan'dan kadınlara cuma namazı daveti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Köln'deki DİTİB Camii'nin açılışında kadınlara çok özel bir çağrıda bulundu. Camilerin Müslümanlar için önemine dikkat çeken Erdoğan, "Cuma namazına gelemezsin. Bayram namazına gelemezsin' Hanımların ayağını camilerden kesiyorlar. Ya niye gitmesin?" sözleri ile kadınları Cuma ve Bayram Namazlarına davet etti...

Köln'deki açılışta camilerin minarelerinden okunan ezanların Müslümanları ibadete, insanları ise barışa, feraha çağırdığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cami, esmasıyla rabbimiz ibadet için gittiğimiz camilerde bizi birleştirir. Kalplerimizi yumuşatır. Bu mukaddes mekanlar, bizi bir kılar, iri kılar ve kardeş kılar. Rabbimiz 'müminler kardeştir' diyor. Kardeşlik sıradan bir kavram değil. Kardeşler olarak birbirimizle çok daha sıcak, yakın olmaya mecburuz. Sevgili peygamberimiz ne buyuruyor? "Müslüman o kimsedir ki elinden ve dilinden diğer Müslümanlar da emindir" dedi.

"İSTER CUMHURBAŞKANI, İSTER BAŞBAKAN OL..."

Cami kubbesinin altında rütbelerin hiçbir anlamı olmadığını ifade eden Erdoğan, "İster cumhurbaşkanı ol, ister başbakan, meclis başkanı ol. İster trilyarder ol, milyarder ol ne olursan ol. Bu kubbenin altında bunların hiçbirisi geçmez. Bizim bu saflardan yürüyüşümüz mezaradır. Aynı safta omuz omuza durur, Allah'a yöneliriz." diye konuştu.

Camilerin vahdetin nişanesi olduğunu belirten, orada, ırk ve ten renginin hiçbir öneminin bulunmadığın altını çizen Cumhurbaşkanı, camilerin ibadet mekanı olmalarının yanısıra eğitim ve öğretim yuvası da olduğunu söyledi.

"Asırlardır camiler, hem çocuklarımız kuran öğrendiği birer mektep, hem dini ilimlerin okutulduğu birer medrese, hem de vaazlarla her yaştan kadın erkeğin maneviyatını geliştirdiği eğitim merkezi olmuştur." diyen Erdoğan, kadınların camilerden uzaklaştırılmasını eleştirdi:

HANIMLARDA YERİNİ ALACAK Kİ CAMİLERİMİZİN ASIL ANLAMI GÜÇ BULSUN

"Cuma namazına gelemezsin. Bayram namazına gelemezsin' Hanımların ayağını camilerden kesiyorlar. Ya niye gitmesin? Gidecek, hanımlar da yerini alacak ki camilerimizin asıl anlamı güç bulsun. Gayri müslim dostlarımızın buraya gönül rahatlığıyla gelmelerini temin etmeliyiz. Onlar da gelmeli."

 

Güncellenme Tarihi : 30.9.2018 09:19

İLGİLİ HABERLER