Gündem
  • 9.2.2019 15:33

Erdoğan Kartal'daki binada ölenlerin cenazesinde

İstanbul Kartal'da çarşamba günü çöken binada Alemdağ ailesinden hayatını kaybeden 9 kişi son yolculuğuna uğurlanıyor. Cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Buradan çıkartmamız gereken bir çok dersler var'' dedi.

Kartalda çöken binada aynı aileden ölen 9 kişi son yolculuğuna uğurlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralıların tedavilerinin sürdüğü Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ziyaretinin ardından 15 Temmuz Şehitler Camisi'ne geldi.

Kartal'da çöken binada aynı aileden ölen 9 kişi son yolculuğuna uğurlandı

Erdoğan, cenaze töreni öncesinde Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesi sonucu hayatını kaybeden Gökay Alemdar (22), Mustafa Alemdar (48), Saime Alemdar (89), Ecrin Naz Alemdar (11), Erdoğan Alemdar (52), Eslem Alemdar (19), Safiye Alemdar (70), Safiye Alemdar (45), Ayşe Alemdar'ın (46) yakınlarına taziyelerini iletti.

Kartalda çöken binada aynı aileden ölen 9 kişi son yolculuğuna uğurlandı

Yoğun katılımın olduğu cenaze töreninde duygusal anlar yaşandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Maliye Bakanı Berat Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları ile enkazdan çıkan aile üyelerinden Halil İbrahim Alemdar da katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından hayatını kaybedenler için dualar edildi ve helallik alındı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ''BURADAN ÇIKARTMAMIZ GEREKEN ÇOK DERSLER VAR''

Cenaze töreninde kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:
“Öncelikle bu bina enkazının altında kalmak suretiyle şehadete ulaşanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim taksiratlarını hasenata tebdil etsin. Cennetiyle müşerref kılsın. Geride kalan yakınlarını inşallah cennetiyle onları buluştursun.
Tabi buradan çıkartmamız gereken bir çok dersler var. Aslında şu anda musallada bize bir vaz'u nasihatte bulunuyorlar. Buradan bizim de nasibimizi almamız lazım. Adımlarımızı da buna göre atmamız lazım. Temenni ederim ki biz buradan vaz'u nasihatimizi alıp geleceğimizi inşallah belirleriz.
Az önce Diyanet İşleri Başkanımız helallik aldı, hakkımızı helal ettik. Rabbim inşallah sevgili habibinin sancağı altında bizleri buluştursun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Allah cümlemizden razı olsun. "

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar ve cenazeye katılanlar tabutları omuzlayarak cenaze arabasına taşıdı. Cenazeler toprağa verilmek üzere Pendik Yeni Şeyhli Mezarlığı'na götürüldü.

Güncellenme Tarihi : 9.2.2019 15:38

İLGİLİ HABERLER