Gündem
  • 14.8.2020 14:35

Erdoğan : Kemal Reis gerekeni yaptı, gerekirse daha sertini de yaparız

Başkan Erdoğan'dan Cuma namazı çıkışında çok sert Doğu Akdeniz açıklaması

Son dakika haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını kıldı. Cuma çıkışı kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Doğu Akdeniz konusunda çok net mesajlar verdi. Erdoğan, Limnos Fırkateyni ile Kemal Reis arasında yaşanan temasa değindi, "Kemal Reis gereken cevabı verdi. Devam edecek olurlarsa cevabını misliyle alacaklar." diye konuştu. Erdoğan, Merkel'in kendisinden sonra Miçotakis ile de görüştüğünü söyledi. Erdoğan, Yunanistan'ın Batı Trakya'daki Türkleri hedef almasına değindi, "Biz soydaşlarımızın dirisini de ölüsünü de yalnız bırakmayız, gereğini de vakti saati geldiğinde yaparız." ifadelerini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrası çok önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, Doğu Akdeniz ile ilgili Yunanistan ve Fransa'ya sert ifadeler ile seslendi, "Bizim sismik araştırma yapan gemilerimiz, sondaj gemilerimiz bu bölgede dolaşıyor. Sivil gemilerimize karşı yapılabilecek en ufak bir saldırıya da cevapsız bırakamayız." dedi.

"KEMAL REİS GEREKENİ YAPTI"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bizim sismik araştırma yapan gemilerimiz, sondaj gemilerimiz bu bölgede dolaşıyor. Sivil gemilerimize karşı yapılabilecek en ufak bir saldırıya da cevapsız bırakamayız. Dün böyle bir durum söz konusu oldu ve Kemal Reis gereken cevabı verdiler, sonra da onlar limanlarına çektiler. Devam edecek olurlarsa cevabını misliyle alacaklar.


"MERKEL'İN BELİRTTİĞİ ÇİZGİYE UMARIM GELİR"

Şu anda ayın 23'üne kadar burada Oruç Reis çalışmalarını sürdürecektir.

Sayın Şansöyle Merkel ile bunları dün konuştuk. Kendisinin bizden ricası, bu işi yumuşatıp daha korumacı bir anlayış içinde süreci geliştirelim dediler. Mutabık kaldık. Aynı şeyi sayın Michel ile de görüştük.

Sayın Şansölye de Miçotakis ile de görüşme yaptı. Dilerim Miçotakis de bize söylediği noktaya getirmiş olur.

"SOYDAŞLARIMIZIN ÖLÜSÜNÜ DE DİRİSİNİ DE YALNIZ BIRAKMAYIZ"

Batı Trakya'da soydaşlarımızın kabristanını silahla taradılar. Biz soydaşlarımızın dirisini de ölüsünü de yalnız bırakmayız, gereğini de vakti saati geldiğinde yaparız.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 14.8.2020 14:43

İLGİLİ HABERLER