Gündem
  • 9.11.2008 17:07

ERDOĞAN, KENDİSİ İÇİN HAZIRLANAN 'HEY DADAŞ' İSİMLİ ATA BİNMEDİ

AYHAN TÜRKEZ-İHSAN SENİR-AHMET AKBUĞA
ERZURUM  - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'a geldi. Havaalanı'nda Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Sami Bulut, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, daire müdürleri ve partililer tarafından karşılanan Erdoğan'ın konvoyuna yaklaşık 100 atlı ciritçi eşlik etti.
Sabah saat 11.00'den itibaren havaalanına akın eden partililer, rötarlı gelen Başbakan Erdoğan'ı sevgi gösterileri ve sloganlarla karşıladılar. Eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile birlikte Erzurum'a gelen Başbakan Erdoğan, partililerin yoğun sevgi gösterileri arasında otobüsle miting alanına hareket etti.
Bu arada Erdoğan'ın bindiği otobüsün hareket etmesinden sonra havalanan bir helikopter, havadan güvenliği sağladı.

BAŞBAKAN ATA BİNMEDİ
Üsten helikopter karadan yoğun güvenlik önlemleri altında miting alanına doğru ilerleyen Başbakan Erdoğan'ın konvoyunun önünü yaklaşık 100 atlı ciritçi kesti. Ciritçiler, bir süre Erdoğan'ın aracına eşlik ettiler.
Bu arada karşılama töreninde daha önce Başbakan Erdoğan için hazırlanan 'Hey Dadaş' isimli at da yer aldı. Bir süre atlı ciritçileri takip eden Erdoğan, daha sonra aracından inerek 'Hey Dadaş' isimli safkan Arap atını sevdi. Ata binmeyen Erdoğan, otobüse geri döndü. Erdoğan ve beraberindekilerin araç konvoyu partililerin sevinç gösterileri eşliğinde miting alanına ilerliyor.

ERDOĞAN'A ŞİİR SÜRPRİZİ

Erzurum'da düzenlenen toplu açılış törenlerine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydanı'ndaki konuşması sonrasında küçük şair sürpriziyle karşılaştı.
Alanda bulunan koruma engelini aşarak platforma çıkan 5 yaşındaki Abdullah Özcan, Sakarya Şiiri'ni okumaya başladı. Başbakan Erdoğan ve alanda bulunanların şaşkın bakışları arasında şiirini ezbere ve başarıyla okuyan Abdullah büyük ilgi gördü. Başbakan Erdoğan, şiir sonrası küçük çocuğu severek hediye verdi.
Geçen yıl düzenlenen törenlerde İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını da ezbere okumayı başaran Abdullah Özcan'ın babası Habip Özcan, oğlunun bugünkü törende şiir okumayı çok istediğini söyledi. Erzurum'un Oltu ilçesinde pazarcılık yaparak geçimini sağlayan 11 çocuk babası Habip Özcan, oğlunun Sakarya Şiiri'ni kendisinin okumasıyla öğrendiğini ifade etti.
Kameralardan utandığı için soruları cevaplandıramayan minik Abdullah, şiirini okumanın mutluluğuyla babasıyla birlikte alandan ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:29

İLGİLİ HABERLER