Gündem
  • 7.11.2019 13:09

Erdoğan: Kirli planları sadece 8 günde paramparça ettik

Erdoğan'dan dikkat çeken sözler: "Ne demek istediğimi anlamanız lazım"

“YPG/PYD, PKK'nın buradan çıkması sözünü bize verenler şu anda bunu gerçekleştirmiş değil. Rusya ile yaptığımız mutabakatta da 150 saat geçti. Şu an itibariyle de o bölgeden teröristler çıkmış değil. Biz şimdi bütün bu teröristlerin çıkılması kaydına baplı olarak bir mutabakat metninin görüşmüş ve onun üzerinde anlaşmıştık. Şu anda hala teröristler Suriye Milli Ordusu'na saldırıyor. Tabii ki Suriye Milli Ordusu da onlara misliyle cevap veriyor. Bu sabah Suriye Milli Ordusu'ndan 11 şehit var.

Bu mücadele sürmesin mi? Onlar bu saldırıları yaparken SMO veya bizim askerimiz sessiz mi kalsın? Tabii ki misliyle bunun cevabını vermek zorundayız ki bu mücadeleden başarıyla çıkalım.

“EN ZOR ŞARTLARDA DAHİ BU GÖRÜŞMELERİ YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Ben Sayın Akşener'in bu talebini doğru bulmuyorum. Biz bu adımı atmak zorundayız. Bu görüşmeleri asla kesemeyiz. En zor şartlarda dahi bu görüşmeleri yapmak zorundayız. ABD dışındaki bazı ülkeleri konuşuyorum ki ne demek istediğimi anlamanız lazım.

Erdoğan "Biz bu adımı atmak zorundayız. Bu görüşmeleri asla kesemeyiz. En zor şartlarda dahi bu görüşmeleri yapmak zorundayız. ABD dışındaki bazı ülkeleri konuşuyorum ki ne demek istediğimi anlamanız lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan ziyareti öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ülkemiz, Barış Pınarı Harekatı'yla 8 yıllık kirli planları sadece 8-9 günde paramparça etmiştir" dedi. Erdoğan, "Türkiye'yi karşısına almak pahasına teröristlerin hamiliğini yapanları, kiralık katillere kol kanat gerenleri unutmayacağız" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan'a düzenleyeceği resmi ziyaret öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Ülkemiz, Barış Pınarı Harekatı'yla 8 yıllık kirli planları sadece 8-9 günde paramparça etmiştir. Türkiye'yi karşısına almak pahasına teröristlerin hamiliğini yapanları, kiralık katillere kol kanat gerenleri unutmayacağız. Barış Pınarı Harekatı, ülkemizin gerçek dostlarını görme bakımından önemli bir fırsat oluşturmuştur.

'Ülkemiz, Barış Pınarı Harekatı'yla 8 yıllık kirli planları sadece 8-9 günde paramparça etmiştir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyareti öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Ülkemiz, Barış Pınarı Harekatı'yla 8 yıllık kirli planları sadece 8-9 günde paramparça etmiştir' dedi. Erdoğan, 'Türkiye'yi karşısına almak pahasına teröristlerin hamiliğini yapanları, kiralık katillere kol kanat gerenleri unutmayacağız' açıklamasında bulundu.

UEFA'nın asker selamına soruşturması

Ülkemizi yurt dışında temsil eden sporcular, Barış Pınarı Harekatı'ndan beri sistematik bir linç kampanyasıyla karşı karşıyadır. Türkiye olarak UEFA'nın Milli Takımımıza ve kulüplerimize yönelik ayrımcı, haksız ve siyasi tavrını reddediyoruz. Olay Türkiye, Türkiye'nin sporcuları olunca hava değişiyor. Bu da UEFA'nın bir an önce bu yanlıştan dönmesini gerektiriyor. Yanlış kararlarıyla sporun daha fazla siyasallaşmasına fırsat vermemeleri gerekiyor.

Türk sporcuların Mehmetçik'le dayanışma sergilemesine provokatif politik davranış nitelemesi çifte standarttan öte aleni bir hukuksuzluktur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: UEFA'nın takımlarımıza yönelik ayrılıkçı tavrını reddediyoruz

Macaristan ziyareti öncesi yaptığı açıklamada UEFA'nın asker selamı soruşturmasıyla ilgili açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Asker selamı veren sporcularımızla ilgili akla gelmeyecek eleştiriler, soruşturmalar yapılıyor. Bunu provokatif değerlendirmek yanlıştır. Türkiye olarak UEFA'nın takımlarımıza yönelik ayrılıkçı tavrını reddediyoruz. Biz sizleri zaten tanıyoruz. Siz ne zaman Türkiye'ye karşı dürüst bir tavır takındığınız'' ifadesini kullandı.

UEFA millilerin asker selamını incelemeye aldı

150 saat geçti, teröristler çıkmış değil

YPG/PYD, DEAŞ, PKK, bunların buradan çekildiği veya çekileceği sözünü 120 saat içinde bize verenler, şu anda bunu gerçekleştirmiş değil. Şu anda teröristler, Suriye Milli Ordusu'na saldırıyor. Bu sabah 11 şehit var. Tabii karşı tarafta da ondan çok daha fazlası öldürüldü.

Barış Pınarı Harekatı'na katılan Suriye Milli Ordusu'nun terörle mücadelede şehit sayısı 144'e yükseldi

Bağdadi'nin ailesi

Yakaladıklarımızı geri gönderme merkezlerimize alıyoruz, orada duracaklar. Adalet Bakanlığı ne karar verecek göreceğiz. Bağdadi'nin eşinin yanında DNA'sı doğrulanmış çocuğunun da olması bizim için önemli. Sorgulama işlemleri kararlılıkla devam ediyor.

"76 bin DEAŞ'lıya Türkiye'ye giriş yasağı konuldu"

Bugüne kadar Türkiye'ye giriş yasağı konulan DEAŞ'lıların sayısı 76 bin. Bunu Bay Kemal bilmez. Sınır dışı edilen DEAŞ'lıların sayısı 7 bin 550, hapisanelerimizde şu anda bin 149 DEAŞ'lı militan var. Bunlar mücadele değil mi? Attığımız kararlı adımlar değil mi? Ama o bunları da kabul etmez.

Barış Pınarı Harekatı

Sayın Kılıçdaroğlu dürüst ol, adil ol ve şu anda Türkiye'nin vermiş olduğu bu mücadeleyi takdir etmesini bil.

Putin ile görüşeceğim

Dün gece Sayın Trump ile görüştük, bu ara Sayın Putin'le de tekrar bir durum değerlendirmesi için görüşeceğim.

Güncellenme Tarihi : 7.11.2019 11:23

İLGİLİ HABERLER