Gündem
  • 30.8.2019 22:48

Erdoğan: 'Kuzularımızı kurtlara kaptırtmayacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizler kesinlikle gerek Dicle’nin doğusunda, gerekse Fırat’ın doğusunda kuzularımızı kurtlara kaptırtmayacağız, yedirmeyeceğiz. Kara, deniz, hava güçlerimiz ve diğer tüm savunma unsurlarımız kalplerinde vatan sevgisi, dillerinde tekbir, eller tetikte ve gözler ufukta 24 saat görev başında" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde verilen resepsiyonda iş, siyaset, spor, sanat dünyasından temsilcilerle bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, resepsiyona katılan İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Hamit Arvas, İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, Türkiye Gazetesi Yayın Koordinatörü Yücel Koç, TGRT Haber Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Ercan Seki ile de sohbet etti.

“Kuzularımızı kurtlara kaptırtmayacağız”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, TBMM'nin üyelerini, kahraman Türk ordusunun tüm askerlerini rahmetle yad eden Erdoğan, her zaferde olduğu gibi 30 Ağustos'un arkasında da gözlerini kırpmadan hayatlarını feda eden kahramanların cesaretleri olduğunu söyledi. Konuşmasına tüm şehitlere rahmet dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bundan 97 yıl önce bir 30 Ağustos günü Anadolu'nun bağrına saplanmak istenen hançeri söküp atan atalarımız yeni bir ufuk açmışlardır. Biz de yürüttüğümüz mücadele ile sonraki nesillerin önünde çok daha geniş, çok daha aydınlık bir ufuk açmanın gayretindeyiz” diye konuştu.

Gençlere 2053 ve 2071 vizyonlarını miras bırakmak için gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 için belirlediğimiz hedefler bu büyük vizyonların alt yapısıdır. Birkaç yıllık gecikmeyle de olsa inşallah 2023 hedeflerimize mutlaka ulaşacağız. İşte o zaman Allah'ın yardımı ve milletimizin desteği ile Türkiye'nin önünde yeni bir dönem açılmış olacak. Her zaferin gerisinde bolca ter ve gerektiğinde dökülen kanlar vardır. Bugün yürüttüğümüz mücadelede ter ve kanla yoğrularak ilerlemektedir. Kahraman güvenlik güçlerimiz ülkemiz içindeki sarp dağlardan şehirlerin karanlık dehlizlerine, yurt dışında teröristlerin yuvalandığı inlere kadar bölgemizin tamamını adeta hallaç pamuğu gibi atıyor. Haluk Dursun Hocamızın dediği gibi, bizler kesinlikle gerek Dicle'nin doğusunda, gerekse Fırat'ın doğusunda kuzularımızı kurtlara kaptırtmayacağız, yedirmeyeceğiz. Kara, deniz, hava güçlerimiz ve diğer tüm savunma unsurlarımız kalplerinde vatan sevgisi, dillerinde tekbir, eller tetikte ve gözler ufukta 24 saat görev başında” şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 30.8.2019 22:54

İLGİLİ HABERLER