Gündem
  • 16.8.2009 03:36

ERDOĞAN: "MHP'DEN YAZILI RET CEVABI GELDİ"

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Siyasi parti, sivil toplum örgütü yöneticileri, akademisyenler, yazılı ve görsel medyanın temsilcileri, hep birlikte bu taşın altına elimizi koyalım ve birlikte bu demokratik açılımı gerçekleştirelim'' dedi.
CHP ve MHP'ye yazılı davetlerin gittiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, ''MHP'den yazılı ret cevabı geldi. CHP'den yazılı bir ret cevabı gelmedi, ama söylemlerde bazı olumsuzluklar var'' diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, Büyükada'dan ayrılışı sırasında gazetecilerin ''demokratik açılım'' çalışmaları konusundaki sorularını yanıtladı. Bu yola bir çok şeyi göze alarak çıktıklarını ve bu noktada bir inançları olduğunu vurgulayan Erdoğan, halkın büyük bir çoğunluğunun bu işin gerçekleşmesinden yana olduğunu söyledi.
Erdoğan, bugün Büyükada'da dolaştığını, vatandaşlardan bir tane bile olumsuz yaklaşım görmediğini, tebrik edenlerin hepsinin bu açılımı desteklediklerini söylediklerini kaydetti.
Başbakan Erdoğan, ''Biz istiyoruz ki, toplumsal mutabakat nasıl sağlanmışsa, bunun üzerinde siyasi parti, sivil toplum örgütü yöneticileri, akademisyenler, yazılı ve görsel medyanın temsilcileri, hep birlikte bu taşın altına elimizi koyalım ve birlikte bu demokratik açılımı gerçekleştirelim. Bunun için de olmaması gibi bir şey düşünemiyorum'' şeklinde konuştu. Siyasi partilerin bu işe destek vermesi halinde çok daha kısa zamanda işi çözeceklerine inandığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:
''Fakat destek verseler de vermeseler de biz yola çıktık. Bütün çalışmalardan sonra ortaya çıkacak olan raporu açıklayacağız. Bu raporu açıklarken de tüm iletişim noktasındaki kanalları devreye sokacağız. Bir iletişim başarısını burada tabii sağlamamız gerekiyor ve bu iletişimi azami müşterekleri olanlarla beraber yapacağız. Asgari müşterek demiyorum.''
Bir gazetecinin, ''MHP ve CHP'yi sürece katmak için ne gibi girişimleriniz oldu?'' şeklindeki sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, ''Yazılı davetlerimiz gitti. MHP'den yazılı ret cevabı geldi. CHP'den yazılı bir ret cevabı gelmedi, ama söylemlerde bazı olumsuzluklar var'' yanıtını verdi.

-''TAVSİYE VE DÜŞÜNCELER BİR HAVUZDA TOPLANACAK''-

Başbakan Erdoğan, diğer siyasi partileri de ''koordinatör bakan'' olarak İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın görev yaptığını, sendika ve diğer sivil toplum örgütleriyle de görüşüldüğünü ifade ederek, bunlardan alınacak tavsiye ve düşüncelerin bir havuz içerisinde derlenip toparlanacağını söyledi.
Bir gazetecinin, ''AK Parti Genel Başkanı olarak DTP ile görüşmeye kendiniz gittiniz ama'' demesi üzerine Başbakan Erdoğan, ''Gitmedim'' karşılığını verdi. Erdoğan, TBMM'deki Grup Başkanvekilliği odasında daha önceki talepleri üzerine kendilerini kabul ettiğini ve orada görüşme yaptığını aktardı.
Ayrıca, koordinatör bakana da DTP'ye gitmesi ve orada bunu daha geniş anlamda konuşması talimatını verdiğini anlatan Erdoğan, açıklamalarının ardından Büyükada'daki vapur iskelesinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait tekneye binerek adadan ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:44

İLGİLİ HABERLER