Ekonomi
  • 1.5.2006 00:05

ERDOĞAN MİLLİYET GAZETESİ'NE KIZDI!..

EDİRNE - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Edirne 2. Olağan İl Kongresi'nde, ''Benim vatandaşım bu kongreye geliyorsa, başı örtülüsüyle, başı açığıyla el ele, yan yana, omuz omuza AK Parti'nin kongresi yapılıyorsa, bu, milletin ta kendisidir'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, AK Parti Edirne 2. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ''Türkiye'de çakılı bir tek çivisi bulunmayanların'' kendilerini sürekli eleştirdiğini belirtti.
     Çağdaşlık ve modernliğin ülkeye hizmetle olduğunu ifade eden Erdoğan, bir gazetede yer alan fotoğrafı ve sözleri eleştirerek, şunları söyledi:
     ''Bugün bir gazete manşet yapmış. Söylemek zorundayım. 'AK Parti Kars Kongresi'nde haremlik-selamlık' diyor. Ne yapmak istiyorsun sen? Ne demek o? Benim hanım kardeşim bu kongre salonuna gelmiş, nerede isterse orada oturur. Hani özgürlükler, hani demokrasi? Bunun için Edirne İl Kongresi'nde de hanım kardeşlerim istedikleri yere gelmiş oturmuşlar. Eee Milliyet Gazetesi, gel şimdi bakalım onu da resmet.''
     ''Ülkeyi karıştırmanın, ülkeyi bölmenin, ayırmanın, bir yerlere kendine göre sinyal vermenin anlamı nedir?'' diye soran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Benim vatandaşım bu kongreye geliyorsa, başı örtülüsüyle, başı açığıyla el ele, yan yana, omuz omuza AK Parti'nin kongresi yapılıyorsa, bu, milletin ta kendisidir. Burada sipariş üzerine toplanmış bir ekip yok. Burada millet var.
     Ben diyordum ki AK Parti'nin yürüyüşünde başörtülü kardeşim, başı açık kardeşi ile eğer el ele, omuz omuza siyaset yapıyorsa, bu millete hizmet yolunda koşuyorsa, bunu gördüğüm gün kendimi mutlu hissedeceğim. Burada ayrımcılık yok. Bu bir onurlu duruştur. Bu bir onurlu ayağa kalkıştır.''
     Türkiye'nin yeniden itibar kazandığını, eskiden borç alamayan ülkenin artık çok rahat borçlanabildiğini belirten Erdoğan, zorunlu tasarruflardaki 14.5 katrilyon liralık işçi-memur borcunun ödendiğini söyledi. Bu borçların, geçmişte ülkeyi yöneten bütün partilere ait olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Hepsinin döneminde işçiden, memurdan aldılar, geri vermediler. Hani bunlar işçiden, memurdan, dar gelirliden yanaydı? Argo olacak ama bunlar onları söğüşlediler'' diye konuştu.
     Türkiye'ye yaptıkları bütün hizmetlerin bir aşkın, sevdanın neticesi olduğunu dile getiren Erdoğan, ''Ama bu muhalefet var ya muhalefet, bunun Türkiye'de çakılı çivisi bile yoktur. Çıksın, desin 'biz şunu yaptık' diye. Ama yoktur'' dedi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:24

İLGİLİ HABERLER