Gündem
  • 11.1.2019 14:58

Erdoğan: Milyonlarca bez torba ve file dağıtacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde "Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı"nda konuştu. İki hafta içinde aday tanıtım toplantılarını bitireceklerini hedeflediklerini vurgulayan Erdoğan, "İlk kez bu seçimlerde oy kullanacak 1 milyona yakın vatandaşımız var. Teşkilatlarımızın bu seçmenleri yakın markaja alması lazım" şeklinde konuştu. Erdoğan son olarak milyonlarca bez torba ve fileyi vatandaşlarla ücretsiz dağıtacaklarını müjdeledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde "Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı"nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"İki hafta içinde aday tanıtım toplantılarını bitirmeyi hedefliyoruz. Bu sürecin ardından adaylarımızın saha çalışmalarına bir an önce başlamasını istiyoruz.

Aday seçim süreci artık geride kaldı, bu saatten sonra aday adaylarının rekabeti seçim çalışmalarına yansıtmayacaklarına inanıyorum.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'YSK önünde oturacağız' diyenleri unutmuş değiliz. Nerede oturdunuz? Hala oturuyorsunuz. Esameniz bile yok.

1,5 milyona yakın seçmen adres değiştirdi

24 Haziran seçimlerinin ardından 31 Mart'ta 234 bin vatandaşımız vefat nedeniyle seçmen listelerin olmayacak . Ayrıca, 63 bin yükümlü, 64 binden fazla kişi yurtdışında olması nedeniyle sandığa gidemeyecek.

Ayrıca, 375 bin kişi MERNİS'te yer almadığı için listede yok. Bu kişilere teker teker ulaşıp seçmen kütüklerine kaydettirmeniz lazım.

24 Haziran'dan bu yana 1,5 milyona yakın seçmen adresi değiştirdi. 1 milyon kişi ilk kez oy kullanacak. Teşkilatımızın, bu seçmenleri yakın markaja alması çok önemli.

Her seçim bir sınav

AK Parti her seçimi bir imtihan olarak görür. Kolay imtihan olmaz. Milletimizle irtibatımız seçimden seçime değil, süreklidir.

Milletimize seçimden seçime giden partiler hiç bir zaman bulundukları yerden ilerleyemezler.

Kendi politikalarını anlatarak milletin desteğini almak yerine sadece AK Parti'yi ve şahsımızı hedef alarak ilerlemeye çalışıyorlar.

Terör örgütleriyle kol kolalar

Son 5-6 yılda yaşadığımız hadiseler bize 'yerli ve milli duruş' sahipleriyle birlikte durabilmenin farkını göstermiştir.

Bir yanda terör örgütlerine karşı dimdik duranlar, diğer taraftaysa terör örgütleriyle kola kola girenler, kendi çıkarları için feda edemeyecekleri değerleri olmayanlar...

Derslerini bir kez daha vereceğiz

Türkiye'yi batmış gibi gösterme gayretinde olanlara bir kez daha derslerini vereceğiz.

Ana muhalefet sözcüsü çıktı bir şeyler dedi enflasyonla ilgili. 90'lı yıllardaki enflasyon oranlarını herkes biliyor. Koalisyonlarla geçen hükumetlerin enflasyon ortalaması yüzde 70,3.

Bizim iktidarlarımız döneminde ortalama enflasyon oranı yüzde 9,5.

CHP'liler şimdi çıkmış diyor ki bizim SHP ile bir ilgimiz yok. Ya bunların birbirinden bir farkı yok ki. Biz kargayı sesinden tanırız.

Büyüme beklenin üzerinde olacak

Kur, faiz, enflasyon üçgeninde ülkemize kurulan tezgaha rağmen 2018 büyümesi de yine tahminlerin üzerinde olacak.

Ana muhalefet naylon poşetlerle sokağa dökülebilir ama biz naylon poşetlere karşı savaş ilan ettik. Bu seçimlerde bez torbalar ve kenevirden yapılmış filelerle inşallah meydanlarda olacağız.

Milyonlarca bez torba ve fileyi seçim kampanyalarımız kapsamında vatandaşlarımıza dağıtacağız."

Güncellenme Tarihi : 11.1.2019 12:58

İLGİLİ HABERLER